• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Uzturoties darba vizītē Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2010., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211311

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņa kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

04.06.2010., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Uzturoties darba vizītē Krievijā

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 3.jūnijā rīta pusē atklāja Latvijas un Krievijas biznesa forumu Pleskavā. Tā laikā A.Kampars aicināja Latvijas un Krievijas uzņēmējus ciešāk sadarboties.

Ekonomikas ministrs biznesa forumā uzsvēra, ka abu valstu attiecībās ļoti būtiski ir paplašināt un attīstīt abpusējo ekonomisko sadarbību, no kuras ieguvējas būs abas puses. A.Kampars norādīja, ka abu valstu uzņēmējiem ir liels sadarbības potenciāls dažādās jomās, un aicināja izmantot visas iespējamās sadarbības iespējas.

Biznesa forumā piedalījās ap 40 Latvijas uzņēmumu pārstāvju, kas pārstāvēja transporta, loģistikas, kokapstrādes, celtniecības, celtniecības materiālu ražotāju, IT tehnoloģiju, izglītības, pārtikas, tūrisma un citas nozares.

Arī no Krievijas uzņēmumu puses bija liela interese par šo pasākumu – forumā piedalījās vairāk nekā 80 uzņēmumi no dažādām nozarēm.

Pēc biznesa foruma notika Latvijas–Krievijas Lietišķās padomes sēde, kurā piedalījās ekonomikas ministrs un Pleskavas apgabala gubernators Andrejs Turčaks.

Padomes sēdē tika pārrunāti jautājumi, kurus abu valstu uzņēmēji vēlas aktualizēt Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas sēdē 4.jūnijā. Tie ir jautājumi, kas galvenokārt skar ekonomiskās un reģionālās sadarbības veicināšanu un uzņēmējdarbību veicinošas līgumtiesiskās bāzes nostiprināšanu. Kā zināms, Latvijas un Krievijas valdību darba kārtībā ir jautājums par divu ekonomisko līgumu noslēgšanu – par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem un savstarpēju investīciju aizsardzību.

Dienas beigās ekonomikas ministrs apmeklēja Latvijas mežrūpniecības uzņēmuma SIA “Pata AB” kokapstrādes uzņēmumu Krievijā “Dok-5”.

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!