• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par bērnu drošību vasaras laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2010., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 1.jūnijā

Vēl šajā numurā

04.06.2010., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par bērnu drošību vasaras laikā

Vasara ir laiks, kad bērni dienas lielāko daļu pavada dažādās rotaļās un sportiskās aktivitātēs ārpus telpām, tādēļ vecāku pienākums ir parūpēties par drošu vidi un pārrunāt ar bērniem nepieciešamos piesardzības pasākumus. Lai nelaimes mestu līkumus un no vasaras paliktu tikai labākās atmiņas, Veselības ministrija aicina ievērot dažus pamata nosacījumus, kas ļaus izvairīties no nepatīkamiem brīžiem.

Īpaša piesardzība nepieciešama, dodoties peldēties. Jāpeldas tikai tam piemērotā vietā, kur ūdens kvalitāte atļauj baudīt ūdens priekus. Mazi bērni drīkst peldēties tikai zināmās peldvietās un peldēšanās laikā viņi ir nepārtraukti jāuzrauga. Savukārt pusaudžiem jāiemāca nelēkt ūdenī vietās, kas tam nav speciāli iekārtotas. Jebkurā gadījumā pirms lēkšanas ūdenī vienmēr jāpārliecinās, vai zem ūdens nav kādi šķēršļi, piemēram, koki, zari, akmeņi u.tml.

Bērni jāpasargā arī no saules apdegumiem. Jāatceras, ka mazus bērnus nedrīkst likt gulēt saulē, bet mazuļi līdz gada vecumam vispār drīkst atrasties tikai ēnā. Lai pasargātu bērnus no saules apdeguma, karstā, saulainā laikā nepieciešams piemērots apģērbs un galvassega, tāpat jālieto saules aizsardzības krēms. Jārūpējas, lai bērns pietiekamā daudzumā saņemtu šķidrumu. Dzērienam ir jābūt brīvi pieejamam un ik pēc 20 minūtēm bērnam tas būtu jāpiedāvā.

Vasara ir grilu un ugunskuru laiks, tādēļ jārūpējas, lai bērni nepiekļūtu ne tikai atklātai ugunij, bet arī degšķidrumiem, ko izmanto grilu un ugunskuru aizdedzināšanai. Degšķidrumu iedzeršana vai nokļūšana acīs var radīt nopietnus veselības traucējumus, tādēļ nodrīkst pieļaut to nonākšanu bērnu rokās.

Būtiski parūpēties arī par bērnu drošību, braucot ar velosipēdu, skrituļslidām vai skrituļdēli. Jānodrošina, lai bērni ar tiem braukātu tikai piemērotās vietās, kur nepārvietojas autotransports. Lai pasargātu bērnus no nopietnām traumām, viņi noteikti jāapmāca, kā pareizi lietot ķiveri, ceļu un roku sargus.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!