• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2010., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par Iespēju karti – informāciju par sociālo atbalstu un iespējām

Vēl šajā numurā

04.06.2010., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi maijā

Saskaņā ar Valsts kases (VK) operatīvajiem datiem par valsts budžeta izpildi maijā valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 222 miljoni latu, bet izdevumi sasniedza 199,7 miljonus latu, veidojās finansiālais pārpalikums – 22,3 miljoni latu. Valsts speciālā budžeta ieņēmumi maijā sasniedza 91,9 miljonus latu, izdevumi – 94 miljonus latu, veidojot finansiālo deficītu 2,1 miljona latu apjomā. Valsts konsolidētā budžeta pārpalikums maijā ir 20,3 miljoni latu. Savukārt valsts budžeta deficīts šā gada pirmajos piecos mēnešos bija 226,3 miljoni latu.

“Nodokļu ieņēmumi un valsts budžeta izpilde maijā liecina, ka ekonomiskā situācija valstī ir uz pareizā stabilizēšanas ceļa. Maijā no plāna atpaliek uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi, jo šajā mēnesī VID ir veicis būtisku nodokļa atmaksu kredītiestādēm par 2009.gadu. Pašlaik turpinās aizdevēju pārskata misija, kuras ietvaros detalizēti tiek analizētas nākamā gada ieņēmumu prognozes. Finanšu ministrija sarunās ar starptautiskiem partneriem aizstāv Latvijas intereses,” norāda finanšu ministrs Einars Repše.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotās informācijas par VID administrēto ieņēmumu izpildi maijā ir konstatēts, ka nodokļu ieņēmumu plāns ir gandrīz izpildīts. Kopsummā pagājušajā mēnesī valsts budžetā nodokļos, ko administrē VID, tika saņemti 295,7 miljoni latu, kas ir 99%, salīdzinot ar plānoto.

Valsts ieņēmumu dienesta administrētie valsts pamatbudžeta ieņēmumi (bez iedzīvotāju ienākuma nodokļa un dabas resursu nodokļa, kuru ieņēmumi tiek sadalīti starp valsts pamatbudžetu un pašvaldību budžetiem) bija 136,3 miljoni latu, kas veido 101,2% izpildi pret plānu. Valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas (kopā ar atskaitījumiem otrā līmeņa pensiju ieguldījumu plāniem) bija 95 miljoni latu, izpildot 99% no plānotā. Kopsummā VID administrētie ieņēmumi maijā izpildīti par 99%, salīdzinot ar plānu.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi maijā veidoja 5,4 miljonus latu, kas ir 49,4% no plānotā apjoma, bet pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bijuši 67,3 miljoni latu, kas par 18,8% pārsniedz plānoto.

Akcīzes nodoklī tika iekasēti 35,6 miljoni latu, kas par 10,3% atpaliek no plānotā iekasēšanas apjoma. Akcīzes nodokļa ieņēmumi no alus pārsnieguši plānu par 15,7%, taču ieņēmumi no akcīzes nodokļa tabakas izstrādājumiem atpalikuši no plāna par 21,2%.

Azartspēļu un izložu nodokļa, vieglo automobiļu un motociklu nodokļa, kā arī muitas nodokļa ieņēmumi maijā pārsniedza plānoto iekasēšanas apjomu.

Papildus Finanšu ministrija (FM) informē: VK operatīvie dati liecina, ka maijā iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumi VK sadales kontā (no kā saņem ieņēmumus visas pašvaldības) ir izpildīti 31,1 miljona latu apmērā, Rīgas pašvaldība maijā IIN iekasēja 19,6 miljonus latu, savukārt Ventspils pašvaldības IIN ieņēmumi bija 682 tūkstoši latu. Kopumā 2010.gada piecos mēnešos IIN vislabāk iekasēts Rīgas pašvaldībā, un tas ir 97,4% apmērā no prognozētā IIN ieņēmumiem, Ventspils pašvaldībā 95,6% apmērā un VK sadales kontā 94,7% apmērā no piecu mēnešu IIN prognozes.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!