• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par personu ar invaliditāti tiesību pārkāpumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2010., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par profesionālās kvalifikācijas atzīšanu

Vēl šajā numurā

08.06.2010., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par personu ar invaliditāti tiesību pārkāpumiem

Saeima 3.jūnijā ratificēja Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām Fakultatīvo protokolu, kas ļaus personām ar īpašām vajadzībām par savu tiesību pārkāpumiem iesniegt paziņojumus Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Personu ar invaliditāti tiesību komitejai.

Apvienoto Nāciju Organizācijas konvencijas “Par personu ar invaliditāti tiesībām” Fakultatīvais protokols sniedz iespēju personām, kuras uzskata, ka konvencijas dalībvalsts pārkāpj konvencijā noteiktās tiesības, iesniegt paziņojumus ANO Personu ar invaliditāti tiesību komitejai. Latvija konvenciju parakstīja 2008.gada 18.jūlijā, bet Saeima to ratificēja 2010.gada 28.janvārī, savukārt konvencijas Fakultatīvo protokolu Latvija parakstīja 2010.gada 22.janvārī.

Saskaņā ar ratificēto protokolu ANO komiteja pieņem un izskata sūdzības par gadījumiem, kad valsts pārkāpusi konvencijā paredzētās personu ar īpašām vajadzībām tiesības. Pēc sūdzības izskatīšanas komiteja dalībvalstij rakstiski iesniedz savus ieteikumus. Savukārt par nopietniem vai sistemātiskiem konvencijas pārkāpumiem ANO komitejas pārstāvji jau ierodas dalībvalstī, lai veiktu padziļinātu situācijas izpēti.

Apvienoto Nāciju Organizācijas komiteja sūdzības izskatīšanai pieņem tikai tad, ja izmantoti visi nacionālā līmeņa tiesiskās aizsardzības līdzekļi. Latvijā konvencijas īstenošanas pārraudzību nodrošina Tiesībsarga birojs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!