• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ceturto Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2010., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas ministra darba vizīti Krievijā

Vēl šajā numurā

08.06.2010., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ceturto Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas sēdi

4.jūnijā Pleskavā notika ceturtā Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas (SVK) sēde, kuras laikā tika pārrunāti vairāki aktuāli jautājumi: ekonomiskā sadarbība, tai skaitā vairāku līgumu parakstīšanas sekmēšana, sadarbības paplašināšanas iespējas transporta un tranzīta jomā, kā arī reģionālā un pierobežas sadarbība.

SVK abu pušu līdzpriekšsēdētāji – Latvijas ekonomikas ministrs Artis Kampars un Krievijas transporta ministrs Igors Levitins – atzinīgi novērtēja SVK darba grupu paveikto.

Puses atzina, ka ir virzība Latvijas un Krievijas divpusējās līgumu bāzes pilnveidošanā un 2010.gada laikā varētu tikt parakstīti līgumi, kas skar tādas jomas kā izvairīšanās no dubultās aplikšanas ar nodokļiem un nodokļu nemaksāšana, vīzu režīma atvieglošana pierobežas teritorijas iedzīvotājiem, tūrisms, ārkārtas situāciju likvidēšana un organizētās noziedzības apkarošana.

Latvija aicināja turpināt darbu, lai uzlabotu investīciju vidi, un atgādināja par Latvijas gatavību pēc Krievijas investīciju politikas pārskatīšanas noslēgt līgumu par investīciju aizsardzību.

Tāpat Latvija pauda atbalstu Krievijas dalībai Pasaules Tirdzniecības organizācijā, vienlaikus aicinot mazināt tarifu un netarifu barjeras, tai skaitā lauksaimniecības, kokmateriālu, ķīmiskās un tekstilnozares produktiem. Latvija uzsvēra nepieciešamību pēc stabiliem un prognozējamiem nosacījumiem Latvijas pārtikas eksportam uz Krieviju.

SVK ietvaros abu pušu pārstāvji bija vienisprātis par nozīmīgo transporta un loģistikas lomu savstarpējā Latvijas un Krievijas tirdzniecības attīstībā. Puses atzīmēja pozitīvo dinamiku pasažieru un kravas pārvadājumu jomā un apmainījās viedokļiem par pašreizējo situāciju un attīstības perspektīvu automobiļu un dzelzceļa transporta jomā.

Attiecībā uz humānās sadarbības jautājumiem Latvijas puse atkārtoti pauda ieinteresētību par represēto lietu kopiju iegūšanu un vērsa uzmanību nepieciešamībai intensificēt darbu pie Latvijas valsts piederīgo apbedījumu vietu Krievijas teritorijā sarakstu izveides. Puses pozitīvi novērtēja Latvijas un Krievijas kopīgās demarkācijas komisijas sākto darbu.

Pirms SVK sēdes 3.jūnijā Pleskavā sekmīgi ir sākusi darbību SVK Reģionālās sadarbības darba grupa. Puses vienojās attīstīt ekonomisko sadarbību starp Latviju un Krievijas reģioniem un republikām, kā arī starp Latvijas un Krievijas pašvaldībām un uzņēmējiem. Puses vienojās aktīvi strādāt pie līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas. Tuvākajā laikā plānots parakstīt līgumus par ekonomisko sadarbību starp Latvijas Ekonomikas ministriju un Pleskavas un Kirovas apgabalu administrācijām, kā arī aktīvi strādāt pie līgumu projektu saskaņošanas ar citiem Krievijas reģioniem. Puses vienojās SVK darba grupas ietvaros veidot perspektīvo reģionālās sadarbības un investīciju projektu sarakstu, lai veicinātu to īstenošanu. Latvijas puse savus priekšlikumus jau iesniedza 3.jūnija sēdē.

Sanāksmes beigās puses vienojās, ka nākamā SVK sēde notiks Latvijā 2011.gadā. Precīzs sēdes rīkošanas laiks un vieta tiks saskaņota darba kārtībā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!