• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par jaunu Baltijas valstu starpvaldību līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2010., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 3.jūnijā

Vēl šajā numurā

08.06.2010., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par jaunu Baltijas valstu starpvaldību līgumu

4.jūnijā Latvijā, Dagdas novadā, Baltijas Ministru padomes ietvaros notikušajā Baltijas vides ministru sanāksmē tika parakstīts jauns Baltijas valstu starpvaldību līgums par sadarbību vides jomā.

Minētais līgums ir svarīgākais trīspusējo sadarbību vides aizsardzībā regulējošais līgums, kas aptver sadarbību tādās jomās kā dabas resursu ilgtspējīga izmantošana, ilgtspējīgas ražošanas un patēriņa veicināšana, atkritumu apsaimniekošana, dabas aizsardzības tiesību normu ieviešana, vides aizsardzībai pieejamo finanšu resursu apgūšana un zaļā publiskā iepirkuma veicināšana.

Tāpat līgums nosaka valstu sadarbību pārrobežu vides piesārņojuma novēršanā un samazināšanā, Baltijas jūras aizsardzībā, kā arī ietekmes uz vidi novērtējuma un stratēģiskais vides novērtējuma jautājumos. Šis sadarbības līgums veicinās arī Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas sadarbības turpmāko attīstību.

Līgumus no Latvijas puses parakstīja vides ministrs Raimonds Vējonis, no Lietuvas puses – vides ministrs Ģedimins Kazlausks un no Igaunijas puses – vides ministrs Jānuss Tamkivi .

1.janvārī Latvija pārņēma padomes prezidentūru no Lietuvas, līdz ar to ikgadējā Baltijas vides ministru sanāksme šogad tika rīkota Latvijā.

Sanāksmes laikā tika apspriesti ar ES Jūras vides stratēģijas direktīvas pārņemšanu un atkritumu apsaimniekošanu saistīti jautājumi, kā arī iespējamā Baltijas valstu pierobežu sadarbība no ģenētiski modificēto kultūraugu brīvu teritoriju paplašināšanā.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!