• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par budžeta ieņēmumu plāna izpildi šā gada piecos mēnešos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2010., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Aicinot paust viedokli par izmaiņām pensiju sistēmā

Vēl šajā numurā

08.06.2010., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par budžeta ieņēmumu plāna izpildi šā gada piecos mēnešos

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotās informācijas par VID administrēto ieņēmumu izpildi 2010.gada piecos mēnešos ir konstatēts, ka ieņēmumu plāns ir pārpildīts. Kopsummā šā gada piecos mēnešos valsts budžeta ieņēmumos, ko administrē VID, tika saņemti 1,49 miljardi latu, kas veido 102,6% izpildi pret plānu.

“Gatavojot šā gada budžeta ieņēmumu plānu, ministrija ir vadījusies no ļoti piesardzīgām prognozēm un detalizētas ekonomiskās situācijas analīzes par 2010.gada budžeta ieņēmumiem. Šā plāna izpilde liecina, ka piesardzīgā prognoze ir sagatavota korekti. Budžeta ieņēmumu izpilde ir Valda Dombrovska valdības darba rezultāts, kas ir orientēts uz fiskālās politikas sakārtošanu, lai mūsu valstī, pēc iespējas ātrāk spētu pilnvērtīgi atjaunoties tautsaimniecība,” norāda finanšu ministrs Einars Repše.

VID administrētie valsts pamatbudžeta ieņēmumi piecos mēnešos (bez iedzīvotāju ienākuma nodokļa un dabas resursu nodokļa, kuru ieņēmumi tiek sadalīti starp valsts pamatbudžetu un pašvaldību budžetiem) bija 716,9 miljoni latu, kas veido 108% izpildi pret plānu. Valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas (kopā ar atskaitījumiem otrā līmeņa pensiju ieguldījumu plāniem) bija 460,7 miljoni latu, izpildot 99% no plānotā.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi šā gada piecos mēnešos veidoja 57 miljonus latu, kas ir 107,6% no plānotā apjoma, bet pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bijuši 335,9 miljoni latu, kas par 22% pārsniedz plānoto.

Akcīzes nodoklī tika iekasēti 179,9 miljoni latu, kas par 7,1% atpaliek no plānotā iekasēšanas apjoma. Akcīzes nodokļa ieņēmumi no alus pārsnieguši plānu par 25,9%, naftas produktu akcīzes nodokļa ieņēmumi ir izpildīti 100% apmērā, taču ieņēmumi no akcīzes nodokļa tabakas izstrādājumiem atpalikuši no plāna par 30,4%. Salīdzinājumā ar šā gada pirmajiem mēnešiem ieņēmumi no akcīzes nodokļa tabakas izstrādājumiem uzlabojās, tā piemēram, februārī tie bija 44% apmērā, bet maijā jau ap 80%.

Azartspēļu un izložu nodokļa ieņēmumi bija 5,6 miljoni latu, kas veido 110% izpildi pret plānu, bet muitas nodokļa ieņēmumi piecos mēnešos atpaliek no plānotā par 2,5% un ir 6,1 miljons latu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!