• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot nevalstisko organizāciju simpozija dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2010., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211481

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ceturto Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas sēdi

Vēl šajā numurā

08.06.2010., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot nevalstisko organizāciju simpozija dalībniekus

4.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane piedalījās biedrības “Latvijas Pilsoniskās alianse” rīkotā simpozijā “Pilsoniskās sabiedrības iespējas un izaicinājumi Latvijā”, kas veltīts līdzdalības demokrātijas prakses analīzei, diskusijām par valsts un sadarbības partneru lomu un atbildību pilsoniskās līdzdalības procesā, par vērtībām dialogā ar sabiedrību, aizsākot darbu pie jauna pilsoniskās līdzdalības modeļa.

Ministru prezidents V.Dombrovskis, uzrunājot klātesošos, norādīja, ka nevalstisko organizāciju simpozijs kopā pulcējis domubiedrus, kam nav vienaldzīga Latvijas šodiena un nākotne, jo mūsu valsts ekonomisko, sociālo un politisko virzību nevar noteikt tikai politiskās partijas un partiju apvienības, to reprezentē visa pilsoniskā sabiedrība.

V.Dombrovskis uzsvēra: “Jo vairāk un plašāk valsts sabiedrisko un sociāli ekonomisko procesu apspriešanā tiks iesaistīta sabiedrība kopumā, jo skaidrāk mēs varēsim noteikt to ceļu, pa kuru Latvija vēlas attīstīties nākamos gadus un ilgākā laika posmā.”

Viņš norādīja: “Turpmākam valdības un nevalstiskā sektora veiksmīgam dialogam nepieciešama organizēta dažādo pilsoniskās sabiedrības grupu pārstāvība un līdzdarbība. Šā mērķa vārdā aicinu visu NVO sektoru strukturēties pašiem, strukturēt savus viedokļus, izvirzīt viedokļu līderus, kuri būtu pilnvaroti un deleģēti valdībai paust un argumentēt pozīcijas no visa plaši sazarotā NVO tīkla. Tas ne tikai veicinātu mūsu dialogu, bet arī ļautu pievērst daudz lielāku uzmanību tām vērtībām un problēmjautājumiem, kurus izvirza katra pilsonisko grupu lielās saimes organizācija. Tas ir NVO sektora attīstības jaunais izaicinājums, pie kura biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse” jau ir sākusi darbu. Tas ir mūsdienīga dialoga jautājums.”

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!