• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par Alojas novada turpmāko likteni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2010., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.06.2010., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par Alojas novada turpmāko likteni

4.jūnijā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, uzklausot Alojas novada deputātus, vairāku pašvaldības iestāžu vadītājus, kā arī iedzīvotājus, aicināja pašvaldības pārstāvjus risināt savstarpējās nesaskaņas un sadarboties, lai veicinātu iedzīvotāju apmierinātību ar pašvaldības darbu.

Ministres vizītes mērķis Alojas novadā bija iepazīties ar situāciju pašvaldībā, kurā šobrīd norit iedzīvotāju aptauja par novada robežu grozīšanu, uzklausīt gan Aloju, gan Staiceli pārstāvošos deputātus, kā arī iedzīvotāju viedokli, lai objektīvi izvērtētu pašvaldības darbu.

“Kaut arī pēc vietējo politiķu norādītā, apvienošanās process šajā novadā bijis problemātisks un daži domes lēmumi varētu būt pieņemti par labu vai sliktu kādai novada teritorijai, šobrīd es nesaskatu tik būtiskus pašvaldības darba trūkumus, kas attiecas uz pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, lai uzskatītu, ka pašvaldība nav darbotiesspējīga,” norāda D.Staķe.

Tikšanās laikā vairāki iedzīvotāji norādīja uz domes vadības nepietiekamo komunikāciju par tās pieņemtajiem lēmumiem, tomēr tas ir risināms jautājums, uzskata ministre. Arī sūdzības par domes darbu kopš novada izveidošanas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā saņemtas ļoti maz, reģistrēta tikai viena iedzīvotāja divi iesniegumi.

“Šobrīd runāt par kāda lēmuma pieņemšanu par novada turpmāko likteni ir pāragri, jo iedzīvotāju aptauja vēl nav beigusies un novada dome lēmumu par robežu grozīšanu nav pieņēmusi,” akcentē ministre.

Līdz 10.jūnijam Alojas novada dome rīko sabiedrisko apspriešanu par pašvaldības administratīvās teritorijas robežu grozīšanu. Tās ietvaros tiek noskaidrots iedzīvotāju viedoklis arī par pakalpojumu pieejamību un kvalitāti. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti atbildēt uz jautājumu, ko vajadzētu mainīt Alojas novada domes darbībā.

Pēc iedzīvotāju aptaujas rezultātu apkopošanas novada domei būs jālemj ne tikai par pašvaldības administratīvās teritorijas robežām, bet arī turpmāko novada funkcionēšanu. Ja tiks pieņemts lēmums par novada robežu grozīšanu, pašvaldībai būs jāpierāda potenciāli sadalīto teritoriju turpmākās darbības kārtība, kas skars pašvaldības budžeta sadali, sociālo pakalpojumu nodrošināšanu un citus būtiskus pašvaldības darbības jautājumus.

Alojas novads tika izveidots 2009.gada 21.jūlijā, un tā sastāvā ir Alojas novads, Alojas pilsēta, Braslavas pagasts, Brīvzemnieku pagasts, Staiceles pagasts un Staiceles pilsēta.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!