• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas valstu arodbiedrību padomes deklarācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.1996., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu arodbiedrību padomes sēdi

Vēl šajā numurā

08.11.1996., Nr. 189

PAR DOKUMENTU

Veids: deklarācija

Pieņemts: 29.10.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas valstu arodbiedrību padomes deklarācija

Baltijas valstu arodbiedrību padome 1996. gada 28. un 29. oktobrī Laulasmā, Igaunijā, apsprieda sociālekonomisko situāciju mūsu valstīs, kā arī arodbiedrību uzdevumus savu biedru interešu pārstāvēšanā un aizsardzībā un 1996. gada 29. oktobrī pieņēma šādu deklarāciju:

1. Baltijas valstu arodbiedrību centrālās apvienības atzīmē, ka mūsu valstīs mēģina pieņemt likumus un īstenot politiku, kas krasi pasliktina darbinieku sociālekonomiskās garantijas.

2. Baltijas valstu arodbiedrību centrālās apvienības, paziņojot par savstarpējo solidaritāti un līdzīgiem uzskatiem par ekonomiskās un sociālās attīstības jautājumiem, turpinās sadarbības koordinēšanu, lai īstenotu kopīgos mērķus, pirmām kārtām, darba un sociālās politikas jomā.

3. Baltijas valstu arodbiedrību centrālās apvienības atbalsta kopējas ekonomiskās telpas izveidošanu un visu saistību izpildi, kas izriet no Eiropas Savienības asociatīvā līguma, un uzskata, ka ir nepieciešams tuvināt mūsu valstu darba un sociālo politiku, kā arī Eiropas standartiem atbilstīgo likumdošanas bāzi.

4. Baltijas valstu arodbiedrību centrālās apvienības uzskata, ka ir ļoti svarīgi turpināt sociālo dialogu starp darbinieku un darba devēju organizācijām un valdību, lai veicinātu tālāku darba un sociālās dzīves attīstību un demokratizāciju, visu iedzīvotāju dzīves līmeņa paaugstināšanu.

5. Baltijas valstu arodbiedrību centrālās apvienības par svarīgu savas darbības uzdevumu uzskata arodbiedrību un to biedru tiesību nostiprināšanu saskaņā ar vispāratzītām starptautiskām normām.

Baltijas valstu arodbiedrību centrālās apvienības aicina savu valstu parlamentus un valdības veltīt īpašu uzmanību sociālajai politikai, ievērot starptautiskās normas attiecībās ar darba tirgus partneriem.

Baltijas valstu arodbiedrību centrālās apvienības aicina arodbiedrību biedrus un visus darbiniekus ar profesionālo savienību starpniecību būt aktīviem sociālekonomisko pārkārtojumu līdzdalībniekiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Raivo Pāvo, Agris Olmanis, Aļģirds Siss, Aļģirds Kvedaravičs,

Igaunijas Latvijas Brīvo Lietuvas Lietuvas

Arodbiedrību arodbiedrību Arodbiedrību Arodbiedrību

centrālās savienības savienības apvienības centra

priekšsēdētājs priekšsēdētājs priekšsēdētājs priekšsēdētājs

1996. gada 29. oktobrī Laulasmā, Igaunijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!