• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par starptautiskā aizņēmuma partneru pārskata misiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2010., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211561

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par ģimenei draudzīgiem komersantiem un atpūtas vietām

Vēl šajā numurā

09.06.2010., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par starptautiskā aizņēmuma partneru pārskata misiju

7.jūnijā sekmīgi ir beigusies Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) vadītā starptautiskās aizņēmuma programmas partneru pārskata misija Latvijā. Pašlaik tehniski ir panāktas vairākas vienošanās, par kurām galīgie lēmumi SVF un EK vadības līmenī tiks pieņemti tuvāko nedēļu laikā.

Misijas laikā secināts, ka ir vērojamas Latvijas ekonomikas atlabšanas pazīmes, ko apliecina Latvijas un partneru vienošanās par pozitīvākām ekonomikas izaugsmes prognozēm 2011.gadam.

Tāpat ir arī panākta kopīga izpratne par sākotnējo novērtējumu nepieciešamajam konsolidācijas apjomam 2011.gadam, proti, 395–440 miljoni latu. Darbs pie precīza nepieciešamā konsolidācijas novērtējuma tiks turpināts, ņemot vērā tālāko ekonomikas attīstību un valsts budžeta izpildi rudenī.

Latvijas valdība intensīvi turpinās strādāt pie detalizēta konsolidācijas pasākumu kompleksa saraksta 2011.gadam, kas pārsniegs nepieciešamo konsolidācijas apjomu, lai jaunievēlētajam parlamentam un tā uzticību ieguvušajam Ministru kabinetam nekavējoši būtu iespējams pieņemt kvalitatīvus, izvērtētus un izsvērtus lēmumus.

Latvijas valdība ir panākusi nozīmīgu vienošanos ar aizdevējiem par būtiskām papildus investīcijām tautsaimniecībā jau 2010.gadā par vairāk nekā 200 miljoniem, palielinot finansējumu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētiem projektiem un lauksaimniekiem.

Papildus ar EK ir panākta vienošanās par vairākām specifiskām strukturālajām reformām, piemēram, uzlabojumiem ES fondu apguvē, publiskā iepirkuma regulējumā, nodarbinātības pasākumu īstenošanā, kā arī cīņā ar ēnu ekonomiku.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!