• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko situāciju un valdības stabilitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2010., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211595

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par elektroenerģijas tarifu pamatotību

Vēl šajā numurā

10.06.2010., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko situāciju un valdības stabilitāti

Atklāta vēstule

Valsts prezidentam Valdim Zatlera kungam
Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzes kungam
LR Ministru prezidentam Valdim Dombrovska kungam
LR Saeimas deputātiem

Latvijas Darba devēju konfederācija (turpmāk – LDDK), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS), Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (turpmāk - LTRK) kā lielākās nacionālā līmeņa uzņēmējus un darbiniekus pārstāvošās organizācijas aicina nodrošināt atbildīgu lēmumu pieņemšanu ekonomisko procesu pārvaldībā un tautsaimniecības nozaru atveseļošanai priekšvēlēšanu periodā.

LDDK, LBAS, LPS, LTRK, LZA 22.aprīlī parakstīja “Latvijas organizētās pilsoniskās sabiedrības attīstības un krīzes pārvarēšanas redzējumu Latvijas atjaunotnes divdesmitgadē. Mērķtiecīgi investēt un mainīt ekonomikas vidi, nodrošinot darba vietas, privātā kapitāla piesaisti un IKP pieaugumu!” un aicināja politiskās partijas, nevalstiskās organizācijas un Latvijas iedzīvotājus pievienoties šim redzējumam. Redzējumā organizācijas pauda viedokli par nepieciešamību turpināt strukturālās reformas valsts pārvaldē un tautsaimniecībā Latvijas konkurētspējas atjaunošanai, nodrošināt prognozējamu nodokļu politiku un uzņēmējdarbības vidi, kā arī paātrinātu ES Struktūrfondu un citas ārvalstu finanšu palīdzības finanšu resursu apguvi izaugsmes un nodarbinātības rādītāju uzlabošanai.

Diemžēl politisko partiju rīcība nerada pārliecību par to, ka līdz 10.Saeimas vēlēšanām valstī tiks nodrošināta politiskā un ekonomiskā stabilitāte, visi spēki tiks veltīti tautsaimniecības atveseļošanai un iedzīvotāju dzīves līmeņa paaugstināšanai. Nepārtrauktā valdības stabilitātes apdraudēšana, atsevišķu ministru “krēslu šūpošana” diemžēl neļauj mums ticēt tam, ka tuvākajos gados varam sagaidīt krīzes pārvarēšanu.

Uzskatām, ka patreizējā situācijā ir vitāli nepieciešama valdības stabilitāte, jo no tās prognozējamas un kvalitatīvas darbības būs atkarīga ne tikai ekonomikas stabilizācija un izaugsmes perspektīva nākotnē, bet arī Latvijas reputācija starptautiskās sabiedrībā un finanšu institūcijās.

Cerot uz situācijas izpratni un atbalstu Latvijas tautsaimniecībai un iedzīvotājiem

Ar cieņu,

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs

LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers

LPSA priekšsēdis Andris Jaunsleinis

LTRK valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende

2010.gada 9.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!