• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par starptautisko jūras spēku mācībām Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2010., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par vienoto Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu

Vēl šajā numurā

11.06.2010., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par starptautisko jūras spēku mācībām Latvijā

8.jūnijā aizsardzības ministrs Imants Lieģis un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs apmeklēja Ventspils novada Vārves pagastā notiekošo starptautisko jūras spēku mācību “BALTOPS 2010” piekrastes operācijas norises vietas.

I.Lieģis, NBS un Aizsardzības ministrijas amatpersonas apmeklēja Vārves pagastā esošo Zemessardzes poligonu “Medņi-3”, kurā izvietota no ASV kuģa “Obregon” izkrautā militārā tehnika.

Pēc poligona apmeklējuma amatpersonas Vārves piekrastē vēroja desanta laivas ierašanos ar tajā esošajām militārās tehnikas – HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) – vienībām.

“Esmu gandarīts, ka Latvijai ir šāda lieliska iespēja rīkot piekrastes operāciju, kas ir apliecinājums mūsu spējām uzņemt sabiedroto spēkus savā teritorijā un pārbaudīt mūsu savstarpējo savietojamību. Šādi kopīgi treniņi ir ļoti nepieciešami, jo tikai kopīgā darbā iespējams pilnveidot sadarbību un nepieciešamās prasmes,” norādīja I.Lieģis.

Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka ASV Jūras spēku karavīri, kas piedalās Latvijā notiekošajā piekrastes operācijā, ir sava amata profesionāļi un ar ļoti lielu pieredzi. “Viņi šā gada sākumā Haiti pēc tur notikušās zemestrīces ar līdzīgām desanta laivām, kādas šobrīd tiek izmantotas Latvijā, piegādāja Haiti iedzīvotājiem pārtiku, ūdeni un citas pirmās nepieciešamības lietas,” teica I.Lieģis.

Aizsardzības ministrs kopā ar ASV 4.jūras kājnieku loģistikas grupas komandieri, brigādes ģenerāli Treisiju Garetu Ventspilī apmeklēja arī ASV konteinerkuģi “Obregon”, uz kura apskatīja tā iekraušanas un izkraušanas aprīkojumu un tajā esošo militāro tehniku. Ministrs pateicās T.Garetai par ASV un Latvijas karavīru sadarbību mācību laikā. Pēc viņa domām, lielākais šo mācību militārais ieguvums ir Latvijas un sabiedroto spēku karavīru spēja sastrādāties un izmantot vienotu pieeju operācijas plānošanā un vadībā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!