• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 15.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2010., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

17.06.2010., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 15.jūnijā

FM: Par valsts amatpersonu deklarāciju aizpildīšanu un iesniegšanu

Ministru kabineta sēdē 15.jūnijā tika pieņemti grozījumi noteikumos par kārtību, kādā aizpildāmas, iesniedzamas, reģistrējamas un glabājamas valsts amatpersonu deklarācijas un aizpildāmi un iesniedzami valsts amatpersonu saraksti.

Grozījumi precizē valsts amatpersonas deklarācijas aizpildīšanas kārtību, ņemot vērā, ka 2009.gada grozījumi likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” nosaka, ka ar 2010.gada janvāri valsts amatpersonas deklarācijas iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā (VID) tikai elektroniskā veidā, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

Savukārt saskaņā ar grozījumiem likumā par VID (VID struktūrā nav centrālā aparāta un teritoriālo iestāžu) noteikumos ir svītrotas normas, kuras noteica, ka valsts amatpersonu deklarācijas tiek iesniegtas VID pēc amatpersonas deklarētās dzīvesvietas, kā arī normas, kurās noteikts, ka valsts amatpersonu sarakstus VID iesniedz pēc attiecīgās institūcijas reģistrācijas vietas.

Grozījumi arī paredz, ka deklarācijā būs jānorāda, vai reģistrējamie transportlīdzekļi ir īpašumā, valdījumā vai lietošanā, kā arī jānorāda radinieku deklarēto dzīvesvietu adreses. Tāpat noteikumi nosaka skaidru un saprotamu pārskata periodu, par kādu jāaizpilda un jāiesniedz kārtējā gada deklarācija.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem, 2010.gada 1.aprīlī valsts amatpersonu skaits Latvijā bija 58 439.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

SM: Par jauno darbību apliecinājuma veidlapu autopārvadātājiem

Valdība 15.jūnijā apstiprināja jauno darbību apliecinājuma veidlapu, kurā iekļauts plašāks darbību uzskaitījums, lai pamatotu, kāpēc autovadītājs kontroles institūcijai nevar uzrādīt darba un atpūtas laika uzskaites datus par noteiktu laika periodu.

Jaunā veidlapa, kas ietverta Eiropas Komisijas Lēmumā un iestrādājama nacionālajos tiesību aktos, ir papildināta ar tādu darbību uzskaitījumu, piemēram, “atvaļinājums vai atpūta”, kā arī “citi darbi, kas nav saistīti ar transporta līdzekļa vadīšanu”.

Tas nozīmē, ka par šīm darbībām autovadītājam nebūs jāuzrāda papildu dokumenti, bet tās varēs atzīmēt veidlapā. Papildu dokumenti autovadītājam būs jāuzrāda par gadījumiem, kas nav paredzēti jaunajā darbības apliecinājuma veidlapā un pamato datu neesamību attiecīgajā periodā. Šāds apliecinājums var būt, piemēram, lēmums par bezdarbnieka statusa piešķiršanu.

To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos “Transportlīdzekļu apkalpes locekļu darba laika organizēšanas, ievērošanas un uzskaites noteikumi”, ko 15.jūnijā atbalstīja valdība.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

ZM: Par pieteikšanās kārtību zvejas un akvakultūras produktu apstrādes atbalstam

Valdība 15.jūnijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008.gada 1.aprīļa noteikumos Nr.241 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde””.

Noteikumu projekts paredz nepārtrauktu projektu iesniegumu pieņemšanas kārtību, lai atbalsts būtu pieejams visa gada garumā, tādējādi izvairoties no kampaņveida projektu iesniegumu pieņemšanas noteiktā termiņā. Savukārt, lai nodrošinātu projektu ātrāku izvērtēšanu un lēmuma pieņemšanu, noteikumu projekts paredz, ka projektu iesniegumu vērtēšana tiek uzsākta uzreiz pēc to iesniegšanas Lauku atbalsta dienestā (LAD).

Pamatojoties uz pasākuma īstenošanas pieredzi iepriekšējās projektu iesniegumu iesniegšanas kārtās, noteikumos izdarīti vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas vienkāršo un precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Papildus tiek atvieglota naudas plūsmas pārskatu pa mēnešiem un gadiem iesniegšanas kārtība LAD projektu iesniegumu iesniegšanas brīdī un īstenošanas laikā. Plānots, ka turpmāk naudas plūsmas pārskats nebūs jāiesniedz pa mēnešiem, bet tikai pa gadiem, turklāt atvieglotā formā.

Tiek samazināts arī Lauku atbalsta dienestā iesniedzamo dokumentu skaits. Turpmāk par informāciju saistībā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD), zemesgrāmatu nodaļu un Valsts ieņēmumu dienestu (VID) pārliecināsies Lauku atbalsta dienests.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!