• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2010., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.06.2010., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības veicināšanu

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis 15.jūnijā tikās ar bijušo Dānijas aizsardzības ministru Sorenu Gadi un bijušo Latvijas premjeru un ārlietu ministru Valdi Birkavu, lai pārrunātu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības veicināšanu, kas stiprinātu attiecības, ļaujot efektīvāk risināt kopīgos reģionālos un globālos izaicinājumus.

Kopš 20.gadsimta deviņdesmito gadu sākuma, kad tika izveidota Ziemeļvalstu un Baltijas valstu astoņnieka (NB8) sadarbība, ievērojami mainījusies gan Baltijas jūras reģiona, gan starptautiskā ģeopolitiskā situācija. Ir notikusi gan Eiropas Savienības, gan NATO paplašināšanās un izveidotas daudzas reģionālas institūcijas un iniciatīvas. Līdz ar to ir būtiski pielāgot Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību mainīgajai reģionālajai un starptautiskajai videi. Īstenojot Baltijas Ministru padomes un Ziemeļvalstu ārlietu sadarbības prezidentūras, lai izvērtētu Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību, uzklausītu aizsardzības un ārlietu nozares ekspertu priekšlikumus un veiktu visaptverošu analīzi, ir apstiprināti divi pārstāvji, kuri izvērtēs Ziemeļvalstu un Baltijas valstu turpmākās sadarbības perspektīvas. Ziemeļvalstis pārstāv bijušais Dānijas aizsardzības ministrs S.Gade, savukārt Baltijas reģionu – V.Birkavs.

I.Lieģis sarunā uzsvēra Baltijas valstu ilggadējo sadarbības pieredzi aizsardzības jomā un reģionālās sadarbības nozīmi. Ministrs norādīja, ka atzinīgi vērtē sākto darbu pie ilgtermiņa sadarbības perspektīvu izvērtējuma, norādot uz jau pastāvošo veiksmīgo Latvijas un Norvēģijas divpusējās sadarbības pieredzi.

Konsultācijas notiks līdz jūlijam. Savukārt 26. un 27.augustā Latvijā notiekošajā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ārlietu ministru sanāksmē tās dalībniekus plānots iepazīstināt ar starpziņojumu. 

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!