• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2010., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212075

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Kopīgais darbs nav beidzies – tas turpinās!"

Vēl šajā numurā

18.06.2010., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

15.jūnijā Vašingtonā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar valsts sekretāri Hilariju Klintoni. Tikšanās laikā valsts sekretāre apliecināja ASV vēlmi padziļināt partnerattiecības ar Latviju.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis sarunas sākumā pateicās ASV par stratēģisko partnerību, konsekvento okupācijas neatzīšanas politiku, kā arī par atbalstu Latvijai ceļā uz NATO. Valsts sekretāre pateicās Latvijai par tās dalību starptautiskās drošības stiprināšanā un izteica atzinību Latvijas valdības un sabiedrības paveiktajam ekonomiskās krīzes pārvarēšanā.

Ministru prezidents un valsts sekretāre bija vienisprātis, ka jāturpina darbs Afganistānas stabilizācijas nodrošināšanā. H.Klintone augstu novērtēja Latvijas bruņoto spēku paveikto, kā arī uzsvēra transporta artērijas, kura sākas Rīgas ostā, “Northern Distribution Network” nozīmi sabiedroto centienos nodrošināt nepieciešamo kravu piegādi ASV militārajam kontingentam Afganistānā.

H.Klintone pateicās Latvijai par konsekvento atbalstu stingru sankciju noteikšanā pret Irānu.

Ministru prezidents informēja valsts sekretāri par Latvijas aktualitātēm attiecībās ar Krieviju, uzsverot arvien pieaugošos kontaktus starp abām valstīm, uzņēmējiem, reģioniem, kā arī attīstošos līgumbāzi. V.Dombrovskis un H.Klintone piekrita, ka ASV īstenotā “reset”, t.sk. pārstartēšanas politika pret Krieviju, ir pozitīvi ietekmējusi arī Latvijas un Krievijas dialogu. Abi sarunu biedri uzsvēra, ka Krievijas dalība Pasaules tirdzniecības organizācijā sniegtu papildu stimulus Krievijas ekonomikas integrācijai pasaules ekonomiskajā sistēmā. H.Klintone atzīmēja, ka ir ļoti būtiski radīt priekšnosacījumus Krievijas Federācijas plašākai integrācijai ar Rietumu valstīm, tādējādi veicinot Krievijas modernizāciju un tautsaimniecības struktūras dažādošanu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis apliecināja Latvijas gatavību turpināt strādāt ar Austrumu partnerības (AP) valstīm, jo īpaši Baltkrieviju, Ukrainu un Gruziju. Valsts sekretāre pauda atbalstu Latvijas centieniem veicināt reģiona labklājību, uzsverot AP valstīm nepieciešamību veicināt reformas.

V.Dombrovskis un H.Klintone pārrunāja starpvalstu sadarbību enerģētikas un izglītības jomā, paužot atbalstu nepieciešamībai veicināt kontaktus starp abu valstu jauniešiem, studentiem, augstskolām, nevalstiskajām organizācijām.

16.jūnijā Vašingtonā Ministru prezidents tikās ar ASV aizsardzības sekretāra vietnieku Viljamu Linu.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar situāciju Afganistānā, Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas jautājums, kā arī citi ar NATO reformām un starptautiskām aktivitātēm saistīti jautājumi. V.Lins augstu novērtēja Latvijas ieguldījumu Afganistānā, kā arī ASV kravu tranzītu caur Latvijas ostām operācijas Afganistānā nodrošināšanai. Latvijas ieguldījums jo īpaši tiek novērtēts, apzinoties aizsardzības budžeta būtiskos samazinājumus. Abas puses bija vienisprātis, ka jāstrādā pie tā, lai varētu iesaistīt Latvijas uzņēmējus ASV iepirkumos, kas paredzēti bruņoto spēku nodrošināšanai Afganistānā.

Ministru prezidents dalījās iespaidos par savā vizītē Afganistānā redzēto un norādīja, ka būtiski ir pievērst pastiprinātu uzmanību Afganistānas drošības spēku apmācībai. Viņš pateicās par ASV ieguldījumu starptautisko mācību organizēšanā un noritē Latvijas teritorijā, norādot, ka mācības bija nozīmīgas ne tikai abu valstu bruņoto spēku savietojamības nodrošināšanai, bet arī bija labs piemērs NATO solidaritātei un klātbūtnei Baltijas valstīs.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!