• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka apbalvošanu ar Francijas ordeni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2010., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas vēstnieka atvadām no Latvijas

Vēl šajā numurā

18.06.2010., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka apbalvošanu ar Francijas ordeni

15.jūnijā Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Francijā Jānim Kārkliņam Francijas Ārlietu ministrijā tika pasniegts Francijas Nacionālā Nopelna ordenis (Ordre National du Merite) lielvirsnieka pakāpē.

Ordeni vēstniekam par ieguldījumu Latvijas un Francijas attiecību veicināšanā Francijas prezidenta vārdā pasniedza Francijas Ārlietu ministrijas Eiropas direktors Žans Mišels Kazā. J.Kārkliņš kā Latvijas vēstnieks Francijā darbojās no 2007.gada rudens. Sākot ar 1.jūliju, viņš pārstās pildīt Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Francijā pienākumus un sāks darbu kā UNESCO ģenerāldirektora vietnieks.

J.Kārkliņa kadences laikā notika Francijas premjerministra vizīte Latvijā, kuras ietvaros, pateicoties vēstnieka aktīvai iesaistei, 2008.gadā tika parakstīta Politiskā deklarācija par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību. Kopš 2008.gada Latvijā notika vairākas Francijas Eiropas lietu ministru vizītes. 2009.gadā īpaši aktivizējās Latvijas un Francijas starpparlamentārā sadarbība, tai skaitā 8.septembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze Francijas galvaspilsētā Parīzē piedalījās Baltijas Ceļa 20.gadadienai veltītā kolokvijā “Baltijas ceļš: trīs valstis roku rokā. Igaunija, Latvija, Lietuva. 1989–2009”, kuru organizēja Baltijas valstu vēstniecības Francijā sadarbībā ar Francijas Senātu.

Nacionālā Nopelna ordeni dibināja ģenerālis Šarls de Golls 1963.gadā, lai atalgotu īpašu ieguldījumu Francijas tautas labā.

Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Francijā J.Kārkliņš iepriekš saņēmis šādus apbalvojumus: Latvijas Republikas II šķiras Atzinības krustu (2007), Latvijas Republikas Ministru kabineta Atzinības rakstu (2004) un Francijas Republikas Goda leģiona ordeni ar kavaliera titulu (1998).

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!