• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Tiekoties ar mācību priekšmetu olimpiāžu dalībniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2010., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212078

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.06.2010., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Tiekoties ar mācību priekšmetu olimpiāžu dalībniekiem

16.jūnijā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Latvijas talantīgākie jaunieši – starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu dalībnieki – un viņu skolotāji viesojās nacionālās aviosabiedrības “airBaltic” aviācijas personāla apmācību centrā “airBaltic Training”.

Uzrunājot klātesošos, ministre pateicās “airBaltic” prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, kura vadītais uzņēmums šogad kļuvis par Latvijas izcilāko jauniešu atbalstītāju nokļūšanai uz starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu norises vietām visā pasaulē. Viņa pauda pārliecību, ka ilgtermiņā no šādas sadarbības ieguvēji būs visi – gan jaunieši un viņu skolotāji, gan aviokompānija.

“Kā izglītības un zinātnes ministrei man ir gandarījums, ka 20 gadu laikā kopš neatkarības atgūšanas mēs esam stiprinājuši pārliecību un izpratni – sekmīgas Latvijas nākotnes pamatā ir zināšanas un izcilība,” teica T.Koķe, uzsverot, ka pasākumā klātesošie katrs ir izcilība savā jomā, kas rezultātus sasniedzis ar zināšanām, nopietnu un mērķtiecīgu darbu. Proti, jaunieši, izcīnot iespējas pārstāvēt valsti pasaules talantīgāko skolēnu sacensībās; pedagogi, profesionāli sagatavojot audzēkņus dalībai gan nacionāla, gan starptautiska līmeņa olimpiādēs; un aviokompānija, saņemot starptautisku atzinību kā dinamisks un strauji augošs uzņēmums.

Ministre novēlēja veiksmi, gribasspēku un psiholoģisko izturību ikvienam skolēnam, kas šovasar pārstāvēs Latviju starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, “jo tad arī neizpaliks labākie rezultāti”. Viņa piebilda, ka līdz šim Latvija parādījusi izcilu sniegumu, kas ļauj pamatoti lepoties ar mūsu jauniešu zināšanām un viņu skolotāju meistarību, kā arī liek Latvijas vārdam izskanēt pasaulē.

T.Koķe uzsvēra, ka Latvijas jaunieši maija beigās no Stambulas, kur notika šā gada pirmās starptautiskās sacensības – vides projektu olimpiāde, ar “airBaltic” lidmašīnu jau atveduši divas pirmās bronzas medaļas.

T.Koķe pauda pārliecību, ka, tikai kopīgi sadarbojoties, iespējams sasniegt ikvienam iesaistītajam un valstij kopumā atbilstošākos rezultātus.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!