• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Vadības partnerību – iESpēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2010., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Latvijas sociālās drošības tīkla uzvaru konkursā

Vēl šajā numurā

18.06.2010., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Vadības partnerību – iESpēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam

16.jūnijā preses konferencē Ārlietu ministrijā klātesošie tika iepazīstināti ar pārskatu par Vadības partnerības 2009. un 2010.gada Komunikācijas plānu ietvaros īstenotajiem ar Eiropas Savienību (ES) saistītiem komunikācijas projektiem.

“Vadības partnerība sniedz iedzīvotājiem lielisku iespēju meklēt jaunus ceļus noderīgas informācijas iegūšanā, kā arī nodrošina viedokļu dažādību par aktuāliem ES jautājumiem. Lai arī Vadības partnerības ietvaros projekti tiek īstenoti tikai no 2009.gada, jau šobrīd varam apgalvot, ka tie ir efektīvi un šobrīd sabiedrībai ļoti nepieciešami,” atzina Ārlietu ministrijas ES direkcijas vadītāja – vēstniece Ilze Juhansone.

Savukārt Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca norādīja: “Ir pagājuši seši gadi, kopš Latvija ir viena no Eiropas Savienības dalībvalstīm, tomēr lielai daļai iedzīvotāju vēl joprojām trūkst informācijas par Eiropas Savienības piedāvātajām iespējām Latvijā, un to arī lieliski atspoguļo Vadības partnerības jaunais sauklis – “iESpēja”. Vadības partnerības projektiem tiek atvēlēti 200 000 eiro gadā – 2009.gada Komunikācijas plāna ietvaros tie tiek (daži projekti vēl turpinās) apgūti pilnībā, un tas ir ļoti labs rādītājs.”

Ar īstenotajiem projektiem klātesošos iepazīstināja arī projektu un informācijas aktivitāšu veicēji. Vadības partnerības 2009.gada Komunikācijas plāna ietvaros īstenotie projekti veicināja iedzīvotāju līdzdalību ES politikā, aicinot ikvienu interesentu iesaistīties debatēs un diskusijās, tādējādi nodrošinot labāku informācijas apriti. Tā, piemēram, aktīvi darbojas informācijas un debašu vortāls www.esmaja.lv, tiek īstenots projekts “Soli pa solim uzņēmējdarbības un konkurētspējas attīstībai ES vienotā tirgū”, notikuši skolotāju apmācību semināri par ES jautājumu mācīšanu vidējās izglītības iestādēs un arī seminārs jauniešu nevalstisko organizāciju pārstāvjiem par jauniešu iespējām ES. Ir sagatavota un izdota Rokasgrāmata darbam ar Lisabonas līgumu un Rokasgrāmata praktiskam darbam ar ES jautājumiem, izveidota simulācijas spēle par Eiropas Parlamenta darbību. Pateicoties Vadības partnerības līdzekļiem, valsts izglītības iestāžu bibliotēkās Latvijā tagad pieejama arī Normana Deivisa grāmata “Eiropas vēsture”.

2010.gada Komunikācijas plāna ietvaros jau īstenoti divi projekti saistībā ar Eiropas nedēļu – Eiropas dienas svinībām. Notikusi arī konference “Lisabonas līgums: ar skatu nākotnē”, savukārt septembrī plānota Starptautiskā Baltijas jūras reģiona valstu konference. Rudenī iecerēti arī divi semināru cikli par mikrokredītiem un sociālajām garantijām un klimata pārmaiņu, vides un lauksaimniecības politikas aktualitātēm. Notiks arī Jaunatnes politikas forums jaunatnes politikas pilnveidei pašvaldību mērogā. Tiks turpināts darbs pie ES jautājumu integrēšanas skolu mācību saturā. 2010.gada Komunikāciju plānā lielāka uzmanība tiek veltīta sabiedrības informēšanai par ES jautājumiem internetā un plašsaziņas medijos – tiek gatavotas dokumentālu raidījumu un informatīvu sižetu pārraides televīzijā, tiek veidota arī aktuāla, sabiedrībai saprotama interneta vietne www.es.gov.lv par ES jautājumiem. Šogad tiek īstenoti arī vairāki pasākumi, akcentējot Eiropas gada 2010 tēmu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību, izstrādāti informatīvi materiāli par sociālām garantijām iedzīvotājiem un tiek plānota informēšanas kampaņa par “Iespēju karti”. Ar “Iespēju karti” apzīmē informācijas apkopojumu par Latvijas pašvaldībās pieejamām iespējām saņemt atbalstu, tai skaitā par pamatvajadzību (pajumte, pārtika, apģērbs) nodrošināšanas iespējām, par iespēju saņemt psiholoģisko un krīžu atbalstu, par iesaistīšanos sabiedrībai derīgos pasākumos, apmācības iespējām.

Vadības partnerība (Management Partnership) ir Eiropas institūciju – Eiropas Parlamenta, Eiropas Komisijas – un tās dalībvalstu sadarbības forma, kuras mērķis ir veicināt ES komunikācijas politiku, ko īsteno katra dalībvalsts.

2009.gada 10.jūlijā Rīgā tika parakstīts Vadības partnerības deleģēšanas līgums starp Eiropas Komisiju un Valsts kanceleju, kas sākotnēji bija Vadības partnerības starpniekinstitūcija. Deleģēšanas līgumu ar Ārlietu ministriju Eiropas Komisija noslēdza 2010.gada 19.martā Rīgā. Līgums ļauj realizēt ar ES saistītus komunikācijas projektus, ik gadu šim mērķim saņemot 200 000 eiro (ap 140 000 latu) no Eiropas Komisijas budžeta.

Ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!