• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām amatpersonu deklarāciju iesniegšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2010., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu

Vēl šajā numurā

22.06.2010., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām amatpersonu deklarāciju iesniegšanā

Saeima 17.jūnijā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kas nosaka, ka valsts amatpersonas deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestā (VID) būs jāiesniedz arī reģistrētu politisko partiju vai partiju apvienību valdes priekšsēdētājiem un valdes locekļiem.

Likuma pārejas noteikumos noteikts, ka personām, kuras ir partiju un partiju apvienību amatpersonas, bet nav valsts amatpersonas, deklarācijas VID būs jāiesniedz divu nedēļu laikā no likuma izmaiņu stāšanās spēkā.

Izmaiņas likumā arī nosaka, ka valsts amatpersonām ienākumu deklarācijā būs jānorāda tikai tā informācija, kas nav pieejama citās informācijas sistēmās.

Saskaņā ar šīm izmaiņām nodokļu administrācijai pārējās nepieciešamās ziņas būs jāiegūst no citiem valsts reģistriem.

Grozījumi paredz, ka VID elektroniskās deklarēšanās sistēmā būs jānodrošina amatpersonai pieeja valsts informācijas sistēmās esošajai informācijai. Amatpersonai šī informācija būs jāpārbauda, nepieciešamības gadījumā jāprecizē un to patiesums jāapliecina ar savu parakstu. To, kuras informācijas sistēmas amatpersonām būs pieejamas, noteiks Ministru kabinets.

Likumu arī plānots papildināt, nosakot, ka amatpersona mēneša laikā pēc deklarācijas publiskojamās daļas publiskošanas varēs precizēt deklarācijā norādīto informāciju, pamatojot precizējumus.

Iepriekš valsts amatpersonām, aizpildot ienākumu deklarāciju, bija jāsniedz arī ziņas, kas jau atrodas dažādos reģistros un pieejamas arī VID.

Tādējādi, sniedzot informāciju atkārtoti, deklarāciju aizpildītāji pārrakstīšanās vai kļūdainas informācijas norādīšanas gadījumos tika sodīti par datu neatbilstību VID datubāzēs esošajai informācijai, norāda grozījumu autori. Deklarēšanas vienkāršošana ļaus arī ekonomēt VID finanšu un administratīvos resursus, kas tika tērēti atkārtotai datu apkopošanai deklarācijās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!