• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārrunājot ar ārlietu ministru ārpolitikas aktualitātes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2010., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot labākos vidējās izglītības iestāžu absolventus

Vēl šajā numurā

22.06.2010., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārrunājot ar ārlietu ministru ārpolitikas aktualitātes

21.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar ārlietu ministru Aivi Roni, lai pārrunātu ārpolitikas aktualitātes, īpaši neseno Latvijas valdības vadītāja vizīti ASV un Vācijas vicekanclera GvidoVestervelles vizīti Latvijā. Ministru prezidents pēc abām vizītēm secinājis, ka ASV un Vācija Latviju uztver kā stratēģisku partneri ģeopolitiski nozīmīgā reģionā, kurā ārkārtīgi svarīgi atjaunot ekonomisko izaugsmi.

Vizītes laikā ASV Ministru prezidentam V.Dombrovskim bija izdevība satikt ASV viceprezidentu Džo Baidenu (pirmā reize, kad ASV viceprezidents tiekas ar kādu premjeru no Baltijas valstīm), lai pārrunātu ASV attiecības ar Latviju un Baltijas jūras reģionu. Viceprezidents izteica atzinību Latvijai par pilnvērtīgo iesaisti starptautiskajā operācijā Afganistānā, neskatoties uz grūtībām, un par valdības un sabiedrības paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā. ASV viceprezidents apliecināja ASV pastāvīgo lomu Latvijas drošības garantēšanā NATO ietvaros, kas konkrēti izpaužas, piemēram, kā kopīgas ASV–Latvijas militārās apmācības, atbalsts Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanai, atbalsts Latvijas nostādnēm jaunā NATO Stratēģiskā koncepta izstrādē. Noturīgās stratēģiskās partnerattiecības ar Latviju, tiekoties ar Latvijas valdības vadītāju, apliecināja arī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Vizītes laikā notika vairākas tikšanās, t.sk. ar ASV aizsardzības sekretāra vietnieku Viljamu Linu un ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieku ģenerāli Džeimsu Džounsu, kurās V.Dombrovskis uzsvēra Latvijas vadošo lomu ASV un NATO kravu transportēšanā uz Afganistānu Ziemeļu tranzīta koridora (Northern Distribution Network) maršrutā kā iemeslu, kādēļ ASV būtu izdevīgi iepirkt dažādus produktus un materiālus tieši Latvijā. Rezultātā šā gada augustā Latvijā paredzama ASV Aizsardzības loģistikas aģentūras vadītāja admirāļa Alana Tompsona un vairāku ASV bruņoto spēku apgādes kompāniju vizīte Latvijā, lai tuvāk iepazītos ar Latvijas ražotāju piedāvājumu, palīdzētu Latvijas uzņēmējiem izprast ASV armijas iepirkumu prasības un procedūras, un perspektīvā veikt pasūtījumus ASV bruņoto spēku vajadzībām ne vien Afganistānā, bet arī citās dislokācijas vietās.

Papildus Ministru prezidents tikās ar Pasaules Bankas, SVF, ASV finanšu departamenta un valsts kases vadītājiem, kuri izteica atzinību par Latvijas valdības un sabiedrības paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā.

Vizītes laikā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzstājās Vašingtonas domnīcās un sniedza intervijas vadošajiem medijiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!