• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot labākos vidējās izglītības iestāžu absolventus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2010., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības projektu

Vēl šajā numurā

22.06.2010., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot labākos vidējās izglītības iestāžu absolventus

Šajās dienās Latvijā notiek vidējo izglītību ieguvušo jauniešu svinīgie skolu beigšanas pasākumi. Un, kā ierasti, labākie absolventi saņem Ministru prezidenta pateicības vēstuli. Šogad Ministru prezidenta Valda Dombrovska pateicības vēstule nosūtīta 870 labākajiem Latvijas vidējās izglītības iestāžu 12.klašu absolventiem, izsakot atzinību par teicamām sekmēm, izcilu radošo un organizatorisko darbu, kā arī sasniegumiem valsts un starptautiska mēroga olimpiādēs, zinātniskajās konferencēs un konkursos dažādās jomās. Labākos skolēnus izvirzīja republikas pilsētu un rajonu izglītības pārvaldes sadarbībā ar skolām. Kopumā Latvijas vispārizglītojošo dienas skolu 12.klasēs mācījās 16 312 skolēnu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsver: “Izglītoti cilvēki ir Latvijas valsts galvenais resurss, jo tieši tādi jaunieši kā Jūs veicinās Latvijas konkurētspēju citu Eiropas un pasaules valstu vidū. Zinoši un darba tirgū konkurētspējīgi jaunieši noteiks Latvijas valsts attīstību jau nākamajās desmitgadēs. Mūsu valsts politiskā un ekonomiskā izaugsme lielā mērā ir Jūsu rokās, un es ceru, ka tā būs daudz veiksmīgāka, atbildīgāka un sabiedrībai tuvāka valsts.”

Ministru prezidents pateicības vēstulē pauž cerību, ka pasaules un Latvijas ekonomisko krīzi jaunieši uztver kā jaunu izaicinājumu un iespēju laiku, jo šis pārbaudījums ir arī mācībstunda mums visiem.

“Esmu pārliecināts, ka kļūsim daudz zinošāki un vienlaikus apdomīgāki, pieņemot lēmumus, kas ietekmē ne tikai katra paša dzīvi, bet arī valsts pastāvēšanu un attīstību,” norāda V.Dombrovskis.

Latvijas valdības vadītājs uzsver: “Latvija šobrīd veic būtiskas pārmaiņas gan ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, gan strukturālo reformu jomā. Jau šobrīd mūsu paveikto atzinīgi vērtē starptautiskā sabiedrība, kas liecina, ka Latvija ir mācījusies no kļūdām, ko savulaik pieļāva.”

Premjerministrs norāda: “Protams, viss atkarīgs no mums pašiem, cik ātri mums izdosies sevi pārliecināt, ka tikai darot varam paši sev palīdzēt. Un šī apziņa, ka esam uz pareizā ceļa, vēl vairāk rod pārliecību, ka nospraustie mērķi un uzdevumi dažādu krīžu pārvarēšanā ir bijuši pareizi.”

Ministru prezidents V.Dombrovskis novēl teicamas sekmes, labus sasniegumus turpmākajās studijās un izcilus panākumus, uzsākot profesionālās darbības gaitas. V.Dombrovskis uzsver: “Un vienmēr atcerieties – Latvija ar Jums lepojas!”

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!