• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2010., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Palestīnas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

22.06.2010., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības projektu

Latvijas un Lietuvas pierobežas teritorijā būs iespēja īstenot 31 jaunu sadarbības projektu, kuru 12 miljonu eiro (aptuveni 8,5 miljoni latu) apmērā līdzfinansēs Latvijas–Lietuvas programma no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF). Kopējā pieprasījuma summa var mainīties, jo visi projekti ir apstiprināti ar nosacījumiem, kā rezultātā precizēsies gan projektu aktivitātes, gan budžets.

Lēmumus par projektu apstiprināšanu pieņēma programmas Apvienotā uzraudzības un vadības komiteja 17.–18.jūnijā tās sēdē Palangā, Lietuvā. Delegācijas no Latvijas un Lietuvas pieņēma lēmumus par 89 projektu iesniegumiem, kas saņemti trešā projektu konkursa laikā.

Projektu īstenošanā iesaistīsies 89 iestādes no Latvijas un 57 no Lietuvas. Projekti ir iesniegti četrās tematiskajās grupās. Projekti veicinās uzņēmējdarbības, darba tirgus, pētniecības un tehnoloģiju attīstību, piemēram, projekts “COOP EDU-SHIP”, kurā, sadarbojoties 15 partneru iestādēm, ir plānots uzlabot un veicināt mūžizglītības iestāžu darbu un piedāvātos pakalpojumus.

Projekti arī veicinās pierobežas reģionu pieejamību, piemēram, projektā “Trans-Port”, sadarbojoties deviņām partneru iestādēm, ir plānots uzlabot Klaipēdas, Liepājas un Ventspils ostu infrastruktūru un veicināt to drošību, kā arī veikt pierobežas transporta tīklu analīzi un piedāvāt risinājumus to attīstībai. Citas projektu aktivitātes ir vērstas uz sabiedrisko pakalpojumu un dabas resursu kopīgas pārvaldīšanas uzlabošanu, piemēram, projektā “Granderio” ir plānots uzlabot ūdens un dabas resursu kvalitāti Lielupes baseinā. Vairāki projekti ir iesniegti, lai veicinātu aktīvu un ilgtspējīgu sabiedrību attīstību, tas ir, sociālie, jauniešu un pašvaldību sadarbības projekti, piemēram, projektā “Preludia”, sadarbojoties universitātēm, atjaunos un attīstīs kamermūzikas popularitāti abu valstu pierobežā.

Kopējais programmā pieejamais ERAF līdzfinansējums projektiem ir aptuveni 60 miljoni eiro. 2008. un 2009.gadā dažādu projektu īstenošanai tika novirzīti aptuveni 34 miljoni eiro. Atlikušie 14 miljoni eiro būs pieejami projektu iesniedzējiem ceturtā projektu konkursa laikā, kuru plānots izsludināt novembrī (pēc Eiropas Komisijas izmaiņu apstiprināšanas programmas dokumentā).

Plašāka informācija par programmas projektiem ir pieejama programmas mājaslapas www.latlit.eu sadaļā “Running projects”.

Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programma tiek īstenota Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” ietvaros. Programmas mērķis ir veicināt ilgtspējīgu un vienlīdzīgu pierobežas reģiona sociālekonomisko izaugsmi, lai padarītu to konkurētspējīgu ekonomiskajai un uzņēmējdarbības attīstībai, kā arī radītu pievilcīgu vidi dzīvošanai un apmeklēšanai.

Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!