• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Palestīnas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2010., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai latviešu Jāņi (Saulgrieži) iet pār pasauli!

Vēl šajā numurā

22.06.2010., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Palestīnas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

18.jūnijā ārlietu ministrs Aivis Ronis tikās ar Palestīnas Nacionālās pašpārvaldes ārlietu ministru Riadu Almalki, kurš reģionālās darba vizītes ietvaros apmeklēja Latviju.

Sarunas laikā abi ministri apmainījās ar viedokļiem par sadarbību starp Latviju un Palestīnas Nacionālo pašpārvaldi, kā arī par aktualitātēm Tuvo Austrumu reģionā.

Sarunā Latvijas ārlietu ministrs apliecināja, ka Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts pauž atbalstu Tuvo Austrumu miera procesam un Palestīnas Nacionālās pašpārvaldes premjerministra Salama Fajāda 2009.gada izstrādātajam valsts veidošanas plānam. Savukārt ES kaimiņpolitikas ietvaros Latvija atbalsta reģionu attīstību, kas dod būtisku ieguldījumu konkurētspējas palielināšanai. Latvija vēlas sniegt arī praktisku palīdzību Palestīnas Nacionālās pašpārvaldes institucionālās kapacitātes stiprināšanā, un kā viena no iespējām tika pārrunāta sadarbība vides jomā, kopīgi īstenojot projektu ūdens apsaimniekošanas nozarē. Iespējas veiksmīgai sadarbībai paveras arī Savienības Vidusjūrai ietvaros.

Pārrunājot nesenos notikumus starptautiskajos ūdeņos Izraēlas specvienības militārās operācijas laikā pret flotili Gazas atbalstam, ministrs pauda nosodījumu nesamērīgi pielietotajam spēkam un apliecināja, ka Latvija līdz ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm aicina veikt tūlītēju, visaptverošu un neatkarīgu izmeklēšanu. Ministrs atzīmēja Izraēlas iniciatīvu izveidot savu izmeklēšanas komisiju par uzbrukumu flotilei un kā soli pozitīvā virzienā vērtēja lēmumu iekļaut tajā starptautiskos ekspertus.

Sarunā ārlietu ministrs pauda atbalstu netiešajām miera sarunām, kuru mērķis ir atgriezties pie tiešā dialoga starp Izraēlu un palestīniešiem. Arī Latvija varētu dot savu ieguldījumu Tuvo Austrumu miera procesā, jo ir valsts, kas vienlīdz pozitīvi raugās uz sadarbību gan ar Palestīnas Nacionālo pašpārvaldi, gan Izraēlu. Abi ministri bija vienisprātis, ka starptautiskajai sabiedrībai ir būtiska loma Tuvo Austrumu miera procesa veiksmīgā īstenošanā.

Latvijas un Palestīnas Nacionālās pašpārvaldes ārlietu ministri parakstīja Protokolu par politisko konsultāciju mehānisma iedibināšanu starp Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Palestīnas Nacionālās pašpārvaldes Ārlietu ministriju.

Protokols paredz, ka puses attīstīs un stiprinās savstarpēji izdevīgu sadarbību, pamatojoties uz vispāratzītiem starptautisko tiesību principiem un normām. Politiskās konsultācijas norisināsies par divpusējām attiecībām, par drošības un sadarbības jautājumiem Eiropā un Vidusjūras reģionā, kā arī abpusēji interesējošām starptautiskām aktualitātēm. Konsultācijas vadīs ministriju vecākās amatpersonas, un tās notiks pārmaiņus Rīgā un Ramallā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!