• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar projekta "Sveika, Latvija!" dalībniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2010., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 29.06.2010.

Laidiena Nr. 101, OP 2010/101

Vēl šajā numurā

28.06.2010., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar projekta “Sveika, Latvija!” dalībniekiem

22.jūnijā Rīgas pilī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar 13 projekta “Sveika, Latvija!” dalībniekiem, kuri bija ieradušies no Amerikas un Austrālijas, lai klātienē izjustu Latviju, kuru viņi pazīst no mācībām latviešu skolā un vecāku un vecvecāku stāstiem.

Tikšanās laikā Valsts prezidents izteica cerību, ka jaunieši Latvijā ir saņēmuši ne tikai zināšanas par Latvijas cilvēkiem, zemi un valsts institūcijām, bet arī sirds siltumu. “Latvija ir tik dažāda un skaista – tā ir laba vieta, kur dzīvot un uz kurieni atbraukt!” sacīja Valsts prezidents.

ASV un Austrālijas jaunieši dalījās emocijās, ka ir priecīgi būt Latvijā un iepazīt zemi, kuru tik ļoti mīlējuši viņu vecāki un kurā viņi vienmēr bija vēlējušies nokļūt. Jaunieši solīja Latvijā drīz atkal atgriezties, jo īpaši tāpēc, ka ir sadraudzējušies ar vienaudžiem no Valkas un Rēzeknes novadu skolām.

Amerikas Latviešu apvienības mācību brauciena “Sveika, Latvija!” mērķis ir ieaudzēt tēvzemes mīlestību ASV, Kanādas un Austrālijas latviešu jauniešos, kuri paralēli mācībām sestdienās apmeklē latviešu skolas, kur mācās Latvijas vēsturi un tradīcijas. Veiksmīgi pabeidzot latviešu skolas 8.klasi, jauniešiem tiek dota iespēja atbraukt uz Latviju un divas nedēļas vasarā pavadīt savu vecāku un vecvecāku dzimtenē. Brauciena laikā grupa iepazīstas ar visiem Latvijas novadiem, apmeklē daudzus muzejus, vēsturiskas vietas un tiekas ar interesantiem cilvēkiem.

Jau par tradīciju kļuvusi programmas dalībnieku viesošanās Rīgas pilī pie Valsts prezidenta, kas projekta dalībniekiem sniedz neaizmirstamus iespaidus un atmiņas, jo ir gan iespēja iepazīties ar Valsts prezidenta darba ikdienu, dalīties iespaidos par Latvijā piedzīvoto un sirsnīgā gaisotnē aprunāties ar valsts pirmo amatpersonu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!