• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot līdzjūtību Norvēģijas kolēģiem saistībā ar Norvēģijas karavīru bojāeju Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2010., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

29.06.2010., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot līdzjūtību Norvēģijas kolēģiem saistībā ar Norvēģijas karavīru bojāeju Afganistānā

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs Aizsardzības ministrijas darbinieku un NBS karavīru vārdā vēstulē nosūtījuši visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus Norvēģijas aizsardzības ministrei, Norvēģijas Bruņoto spēku komandierim un karavīriem sakarā ar četru Norvēģijas karavīru bojāeju Afganistānā.

Vēstulē aizsardzības nozares vadība norāda, ka augstu novērtē Latvijas un Norvēģijas sadarbību starptautiskā miera un stabilitātes nodrošināšanā, īpaši uzsverot labās Latvijas un Norvēģijas kontingenta karavīru attiecības. “Norvēģi mums ir labi sabiedrotie, ar kuriem izveidojies ciešs kontakts,” norāda I.Lieģis.

Latvijai un Norvēģijai ir izveidojusies veiksmīga ilggadēja militārā sadarbība. Norvēģija ir palīdzējusi modernizēt un attīstīt NBS, sniedzot atbalstu Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas un Jūras spēku mācību centra Ūdenslīdēju skolas izveidē, piedāvājot dažāda veida kursus, seminārus un konsultācijas.

Latvija un Norvēģija kopīgi piedalās NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) operācijā Afganistānā. ISAF Farjābas provincē pārstāv Norvēģijas vadītā Provinču atjaunošanas vienība, kuras sastāvā dien Norvēģijas, Maķedonijas, kā arī Latvijas karavīri.

Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Aivis Ronis Latvijas valdības vārdā nosūtījuši līdzjūtības vēstules Norvēģijas premjeram Jensam Stoltenbergam un ārlietu ministram Jūnasam Gāram Stērem sakarā ar Norvēģijas karavīru traģisko bojāeju Farjabas provincē Afganistānā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments;

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!