• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par divu Kohēzijas fonda satiksmes projektu apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2010., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par sodiem satiksmes dalībniekiem par braukšanu reibumā

Vēl šajā numurā

29.06.2010., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par divu Kohēzijas fonda satiksmes projektu apstiprināšanu

Pēc saskaņošanas procedūras Eiropas Komisija (EK) ir apstiprinājusi divus Latvijas lielos Kohēzijas fonda satiksmes projekta pieteikumus – “Autoceļa E22 posma Ludza – Terehova būvniecība” un “Autoceļa E22 posma Rīga (Tīnūži) – Koknese būvniecība”.

Jau iepriekš ziņots, ka projektu ietvaros plānots izbūvēt un rekonstruēt TEN (Eiropas mēroga transporta tīkls, kas uzlabo piekļuvi ES valstu rajoniem un veido globālu transporta sistēmu) autoceļa divus posmus vairāk nekā 100 kilometru garumā.

Izbūvētos autoceļa E22 posmus iekļaus valsts galveno autoceļu tīklā un Rietumu – Austrumu koridorā.

Jauno autoceļu galvenokārt izmantos tranzīta satiksme (gan vieglais, gan smagais autotransports), dodoties virzienā uz Maskavu.

Tādējādi tiks mazinātas autotransporta izmaksas, vides piesārņojums un troksnis iedzīvotājiem, kas dzīvo autoceļa A12 malā. Tāpat tiks veicināta transporta plūsma un uzlabota satiksmes drošība, jo autoceļa Ludza – Terehova posmā izbūvējamā un rekonstruējamā trase vairs neies caur apdzīvotu vietu, kā arī nešķērsos dzelzceļu.

Abu projektu īstenošana veicinās autoceļa tīkla maršruta E22 Ventspils – Rīga – Rēzekne – Terehova attīstību un tranzītu starp Latvijas un Krievijas ostām. Tāpat šo projektu realizācija būtiski veicinās ekonomisko aktivitāti būvniecības un ar to saistītajos sektoros gan vietējā, gan valsts mērogā.

Projektu kopējās izmaksas ir 152,9 miljoni latu, no tiem 24,5 miljoni lati jeb 16% ir plānotais valsts budžeta finansējums un 129,4 miljoni latu – ES līdzfinansējums no Kohēzijas fonda.

Šobrīd EK kopā ir iesniegti seši Latvijas lielie ES fondu projekti (pieci satiksmes nozarē un viens vides nozarē). Trīs no iesniegtajiem projektu pieteikumiem jau ir apstiprināti (ieskaitot divus minētos satiksmes projektus), bet atlikušie vēl tiek vērtēti.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!