• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas un ES Saprašanās memoranda saskaņošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2010., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par divu Kohēzijas fonda satiksmes projektu apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

29.06.2010., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas un ES Saprašanās memoranda saskaņošanu

Ceturtdien, 24.jūnijā, Eiropas Savienības Ekonomikas un finanšu komitejas ietvaros, kurā ir pārstāvētas visu ES dalībvalstu finanšu ministrijas un centrālās bankas, Eiropas Komisija konsultējās ar visām dalībvalstīm par Papildu saprašanās memoranda (Saprašanās memoranda trešais papildinājums) starp Eiropas Savienību un Latvijas Republiku projektu. Konsultācijas rezultātā tika saņemts ES dalībvalstu atbalsts par turpmāku šā dokumenta virzību izskatīšanai ES komisāru kolēģijā.

Memorandu no Latvijas puses parakstīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs Einars Repše, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane, savukārt no ES puses – ES ekonomikas un monetāro jautājumu komisārs. Memoranda parakstīšana notiks neklātienē, un pēc parakstīšanas tas būs pieejams publiski. Saprašanās memorands būs turpinājums Latvijas starptautiskā aizņēmuma programmai un ir starptautisko aizdevēju pārskata misijas Latvijā maija beigās un jūnija sākumā darba sekmīgs rezultāts.

Memorandā ir aktuālais Latvijas ekonomiskās situācijas novērtējums, secinot, ka ir vērojamas Latvijas ekonomikas atlabšanas pazīmes. Dokumentā ir fiksētas vienošanās par 2011.gada valsts budžeta sagatavošanas darbiem un nepieciešamo konsolidācijas apmēru, kas sagaidāms 395-440 miljonu latu apjomā. Tāpat memorands paredz turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa, piemēram, veikt uzlabojumus ES fondu apguvē, publiskā iepirkuma regulējumā, nodarbinātības pasākumu īstenošanā, kā arī cīņā ar ēnu ekonomiku.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!