• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Maķedonijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2010., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

29.06.2010., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Maķedonijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa 22.jūnijā tikās ar Maķedonijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fatmiru Dželadini, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas reformu pieredze Maķedonijai ir īpaši noderīga tās ceļā uz dalību Eiropas Savienībā (ES) un NATO. “Latvija ir gatava nodot savu pieredzi valstīm, kuras vēl tikai iet savu eiroatlantiskās integrācijas ceļu,” teica Saeimas priekšsēdētāja biedre, aicinot izmantot Saeimas Eiropas lietu komisijas, kā arī citu komisiju uzkrāto pieredzi darbā ar ES jautājumiem.

Arī Maķedonijas vēstnieks apliecināja savas valsts ieinteresētību pirmsiestāšanās pieredzes pārņemšanā. “Man ir prieks sākt darbu Latvijā – valstī, kurai ir laba izpratne par Maķedonijas centieniem pievienoties eiroatlantiskajām struktūrām un kurai turklāt šajā jautājumā ir arī laba pieredze,” uzsvēra F.Dželadini.

Pārrunājot abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa pauda cerību, ka par labu impulsu kalpos drīzumā gaidāmā Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Maķedonijā.

Saeimas priekšsēdētāja biedre sarunā arī akcentēja kultūras sakaru stiprināšanas nozīmi abu valstu attiecībās.

“Domāju, ka maz latviešu zina, ka Maķedonija ir Mātes Terēzes dzimtene. Savukārt Maķedonijā ir maz informācijas par Latvijas lieliskajiem operdziedātājiem un mūziķiem,” teica S.Āboltiņa.

Ar jauno Maķedonijas vēstnieku tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Maķedonijas parlamentu priekšsēdētāja Silva Bendrāte. Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu parlamentārā sadarbība, kā arī ekonomisko kontaktu veicināšanas iespējas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!