• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts ieņēmumu dienests: Par PVN pārmaksas atmaksas un novirzīšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2010., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212663

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

02.07.2010., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests: Par PVN pārmaksas atmaksas un novirzīšanas kārtību

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka, sākot ar 2010.gada 1.jūliju, sakarā ar izmaiņām likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” stājas spēkā jauna pārmaksātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) summas atmaksas un novirzīšanas kārtība.

Turpmāk pārmaksāto PVN summu pēc nodokļu administrēšanas pasākumu veikšanas akceptēs un pārcels uz nākamo taksācijas periodu, sākumā sedzot kārtējos un nokavētos nodokļa maksājumus. Iesniegums par pārmaksātās pievienotās vērtības nodokļa summas atmaksāšanu vai novirzīšanu uz citiem nodokļiem nebūs nepieciešams.

Sākot ar šā gada 1.jūliju, 30 dienu laikā pēc tam, kad ir saņemta nodokļa deklarācija par taksācijas periodu, pēc nodokļu administrēšanas pasākumu, piemēram, datu kvalitātes un ticamības pārbaudes, veikšanas, PVN pārmaksa tiks pārcelta nākamajam taksācijas periodam nodokļu maksājumu segšanai.

Ja VID pēc nodokļu administrēšanas pasākumu veikšanas pārmaksāto PVN summu nebūs akceptējis, tas tiks paziņots, nosūtot lēmumu par atteikumu. Savukārt, ja nodokļu maksātājam būs nodokļu parādi, tad pirms pārmaksātās nodokļu summas pārcelšanas uz nākamo taksācijas periodu to novirzīs kārtējo nodokļu un nokavēto nodokļu maksājumu segšanai. Ja arī nākamajā taksācijas periodā veidosies pārmaksa, tā tieši tāpat tiks pārcelta uz sekojošo taksācijas periodu nodokļu maksājumu segšanai. Savukārt, beidzoties taksācijas gadam, VID pārmaksāto PVN summu atmaksās nodokļu maksātāja norādītajā bankas kontā 30 dienu laikā pēc tam, kad tiks saņemta nodokļa deklarācija par pirmstaksācijas gada pēdējo taksācijas periodu.

Sākot ar 1.jūliju, nodokļu maksātājiem iesniegums par pārmaksātās pievienotās vērtības nodokļa summas atmaksu vai pārcelšanu kārtējo vai nokavēto maksājumu segšanai nav jāiesniedz, jo pēc nodokļu administrēšanas pasākumu veikšanas tas tiks veikts automātiski.

Savukārt pārmaksātās PVN summas, kas ir izveidojušās līdz 2010.gada 30.jūnijam, tiks atmaksātas saskaņā ar minētā likuma Pārejas noteikumu 63.punktu un automātiski netiks pārceltas uz nākamo taksācijas periodu. Persona tās varēs saņemt, ja VID iesniegs pamatotu pieprasījumu brīvā formā jebkurā taksācijas periodā trīs gadu laikā no nodokļa samaksas termiņa. VID 30 dienu laikā pēc nodokļu administrēšanas pasākumu veikšanas to novirzīs kārtējo nodokļu vai nokavēto nodokļu maksājumu segšanai vai atmaksās uz personas norādīto bankas kontu.

Neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar VID konsultantiem, zvanot uz informatīvo tālruni 1898 vai vēršoties savā VID nodaļā. Plašāka informācija ir pieejama arī VID mājaslapā www.vid.gov.lv , sadaļā “Pievienotās vērtības nodoklis – Tiesību akti”.

VID Komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!