• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par ministrijas 2009.gada darbības pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2010., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 29.jūnijā

Vēl šajā numurā

02.07.2010., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par ministrijas 2009.gada darbības pārskatu

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi un publiskojusi 2009.gada darbības pārskatu, kurā detalizēti aplūkoti ministrijas sasniegumi un paveiktais zemkopības nozares attīstības sekmēšanā, kā arī analizēts ministrijas budžeta izlietojums.

Apkopojot informāciju par pērn paveikto, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pārskata uzrunā lasītājiem norāda, ka 2009.gads ir bijis radikālu lēmumu gads, kas ietekmējis arī visas Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošās nozares: lauksaimniecību, lauku attīstību, mežsaimniecību, zivsaimniecību un pārtikas aprites kontroli.

“Pērn zemo lauksaimniecības cenu un augsto ražošanas izmaksu dēļ lauksaimniekus piemeklēja nopietnas finansiālas grūtības, tāpēc galveno uzmanību pievērsām lauksaimniecības nozaru atbalstam, īpašu atbalstu saņēma arī piensaimnieki,” uzrunā uzsver J.Dūklavs.

Zemkopības ministrs savā uzrunā arī norāda, ka, strauji mainoties kopējai ekonomiskajai situācijai mūsu valstī, pērn resorā tika īstenotas arī nopietnas strukturālas pārmaiņas un funkciju izvērtēšana. Tāpat liels darbs tika paveikts, lai atvieglotu birokrātisko slogu nozarē strādājošiem, ar ko arī ir iespējams iepazīties pērnā gada ZM publiskajā pārskatā.

Zemkopības ministrijas 2009.gada darbības pārskats veidots saskaņā ar ministrijas darbības stratēģijā noteiktajām prioritātēm un darbības virzieniem, īpašu uzmanību veltot atbilstošo valsts budžeta programmu realizēšanai piešķirto līdzekļu lietderīgam izlietojumam un sasniegtajiem rezultātiem.

Tāpat pārskatā analizētas iestādes vadības un darbības uzlabošanas sistēmas, personāla profesionalitātes izaugsme, atspoguļota sabiedrības iesaistīšana lēmumu pieņemšanas procesā un ieskicētas ministrijas 2010.gada prioritātes.

Zemkopības ministrijas 2009.gada pārskats pieejams ministrijas mājaslapas www.zm.gov.lv sadaļās “Aktualitātes” un “Ministrija”/ “Publiskais pārskats”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!