• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par aktivitātēm dabasgāzes tarifu samazināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2010., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212669

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par ES struktūrfondu apguvi 2004.-2006.gada posmā

Vēl šajā numurā

02.07.2010., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par aktivitātēm dabasgāzes tarifu samazināšanā

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 1.jūlijā uzklausīja politiskās jauniešu organizācijas “Vienota Latvija” piketētāju viedokli par dabasgāzes cenu kāpumu, skaidroja dabasgāzes cenas veidošanās principus, t.sk. akcīzes nodokļa dabasgāzei piemērošanas iemeslus.

A.Kampars uzsvēra, ka lēmuma pieņemšana par akcīzes nodokļa piemērošanu dabasgāzei bija smaga, taču budžeta konsolidācijas procesā tas vērtējams kā valstiski atbildīgs lēmums, atsakoties no citiem, iedzīvotājiem daudz sāpīgākiem lēmumiem.

Vienlaikus kopš pērnā gada beigām notiek aktīvs Ekonomikas ministrijas darbs, lai risinātu sarunas par iespēju pārslēgt ar “Gazprom” noslēgto līgumu par dabasgāzes piegādi, kā rezultātā Latvijā varētu nodrošināt zemākas gāzes cenas.

Tāpat šo jautājumu Ekonomikas ministrija pārrunājusi ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju, kas šī gada pavasarī jau nosūtījusi AS “Latvijas Gāze” vēstuli ar aicinājumu sākt sarunas ar dabasgāzes piegādātājiem par dabasgāzes iepirkuma cenas piesaistes formulas pārskatīšanu, lai samazinātu dabasgāzes cenas atkarību no naftas produktu cenu svārstībām.

A.Kampars: “Dabasgāze Latvijā galvenokārt tiek izmantota apkurē un elektroenerģijas ražošanai, un maksa par šiem pakalpojumiem veido nozīmīgu iedzīvotāju un uzņēmumu izdevumu daļu. Tāpēc Latvijai ir būtiski meklēt alternatīvu risinājumu un vairāk veicināt vietējo resursu izmantošanu siltuma un elektrības ražošanai, kas šobrīd ir viens no Ekonomikas ministrijas prioritāriem rīcības virzieniem – aktīvi tiek strādāts pie Atjaunojamo energoresursu likumprojekta izstrādes, kas viesīs izmaiņas esošajā primāro energoresursu izmantošanā un valsts atbalstā.”

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!