• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 25.janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.1999., Nr. 21/22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - savā iknedēļas preses konferencē, 25. janvārī

Vēl šajā numurā

26.01.1999., Nr. 21/22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 25.janvāra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Par valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu pieteikšanas, izvērtēšanas un finansēšanas kārtību". Tie attiecināmi uz pētījumu projektiem, kurus pasūta ministrijas un citas centrālās valsts pārvaldes institūcijas, kas neatrodas ministrijas pakļautībā vai pārraudzībā. Pētījumi tiek finansēti no Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā šim nolūkam iedalītajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā valsts sedz mācību maksu studējošiem augstskolās". Tie noteiks kārtību, kādā valsts sedz mācību maksu studējošajiem augstskolā, kuri izturējuši konkursu uz konkrētajā specialitātē valsts noteikto vietu skaitu.

Akceptēts likumprojekts "Par valsts atbalstu eksporta un investīciju apdrošināšanā, eksporta un importa garantēšanā un kreditēšanā". Likums nepieciešams, lai noteiktu valsts eksporta atbalsta principus, institūciju, kura realizē eksporta atbalstu, kā arī valsts atbildību par šīs institūcijas saistībām, ievērojot tos principus, kādi pastāv Eiropas Savienības (ES) un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas valstu praksē eksporta atbalsta sfērā.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par VIII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sarīkošanu". Tas paredz sarīkot Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus no 2000.gada 26.jūnija līdz 2.jūlijam Rīgā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par pievienošanos Starptautiskajai glābšanas konvencijai (SALVAGE - 1989)".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Grozījums Poligrāfisko un citu izdevumu bezmaksas obligāto eksemplāru piegādes likumā". Grozījumu projekts paredz likuma 1.panta 7.punktu, kurā līdz šim ir paredzēta izdevējdarbības licencēšana izteikt šādā redakcijā: "izdevējs – persona, kura saskaņā ar reģistrācijas apliecību, statūtiem vai nolikumu nodarbojas ar izdevējdarbību, izdod paša vai citu sagatavotus poligrāfiskos vai elektroniskos izdevumus un šo izdevumu izdošanai ir saņēmusi Starptautiskā standarta grāmatu numerācijas — ISBN, Starptautiskā standarta nošu numerācijas - ISMN vai Starptautiskā standarta seriālizdevumu numerācijas – ISSN Latvijas Republikas aģentūru koda numurus;".

Akceptēts noteikumu projekts "Kompensācijas izmaksas kārtība, dzēšot nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem par īpašumā bijušo zemi lauku apvidos piešķirtos kompensācijas sertifikātus". Paredzams, ka tiesības dzēst sertifikātus, saņemot to nominālvērtību naudā (Ls 28 par vienu sertifikātu) būs nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, kuri kompensāciju par zemi lauku apvidos pieprasījuši līdz 1992.gada 31.decembrim un kuri ir bijušo zemes īpašnieku pirmās šķiras mantinieki vai bijušo zemes īpašnieku pārdzīvojušie laulātie.

Komiteja akceptēja Grozījumu projektu Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos Nr.190 "Noteikumi par resoru programmu un apakšprogrammu rezultatīvajiem rādītajiem". Grozījumu projekts noteikumos izstrādāts, pamatojoties uz grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam".

Akceptēts noteikumu projekts "Par sadzīves atkritumu poligonu ierīkošanu, apsaimniekošanu un slēgšanu". Tie noteiks sadzīves atkritumu poligonu vietas izvēles kritērijus un paredz sagatavot tehniski — ekonomisko pamatojumu par katru potenciālo poligona būvniecības vietu. Noteiktas poligona ierīkošanas un apsaimniekošanas tehniskās prasības.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1996.gada 10.septembra noteikumos Nr.351 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem".

Akceptēts noteikumu projekts "Par sadzīves atkritumu klasifikāciju". Noteikumu projekta pielikumā iekļauts sadzīves atkritumu apraksts.

Akceptēts noteikumu projekts "Iesnieguma par bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni iesniegšanas un izskatīšanas kārtība". Noteikumu projektā ietverts pilns dokumentu uzskaitījums, kas ir jāiesniedz katrai personu kategorijai, kas minētas Pilsonības likuma 3.pantā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!