• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" pie Jums dodas 29.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.1998., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212726

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lerijs Nepers, Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks,- "Latvijas Vēstnesim"

Vēl šajā numurā

09.01.1998., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” pie Jums dodas 29.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums atkal devusies kārtējā valsts normatīvo aktu burtnīca. Tajā ievietoti 1997.gada decembra dokumenti: likumi, kuri pieņemti Saeimā 4. decembrī un izsludināti “Latvijas Vēstnesī” no 11. līdz 18.decembrim, un Ministru kabineta tiesību akti, kuri izdoti 2. un 9.decembrī. Saeimā ratificēts Latvijas Republikas un Indijas Republikas nolīgums par gaisa satiksmi, kas 1997.gada 20.oktobrī parakstīts Deli. Pārējie desmit likumi ir grozījumi agrāk pieņemtos likumos: Latvijas Republikas Satversmē, Obligātā militārā dienesta likumā, likumos “Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā”, “Par nodokļiem un nodevām”, “Par sociālo nodokli”, “Par apdrošināšanu”, “Par uzņēmējdarbību” u.c.

Ministru kabinets izdevis “Ārvalstu pārstāvju drošības garantēšanas noteikumus”, kas nosaka personu loku, kuru uzturēšanās laikā Latvijā tiek veikti drošības pasākumi, un kārtību, kādā tie veicami. Drošības pasākumi pilnā apjomā ir goda un drošības eskorts, ārvalstu pārstāvju un rezidences apsardze. Paredzēti arī drošības pasākumi daļējā apjomā. Apstiprināti jauni noteikumi par valsts nodevu naturalizācijas iesniegumiem. “Noteikumi par pārtikas produktu un preču, kosmētikas līdzekļu un rotaļlietu atbilstības novērtēšanu” nosaka novērtēšanai pakļautos produktus un preces, kā arī kārtību, kādā tā tiek veikta. Izdots Ministru kabineta rīkojums “Par institūcijām, kas ir tiesīgas dot oficiālu atzinumu par zāļu, farmaceitisko produktu, asins pagatavojumu un imunoloģisko preparātu pārbaudes (testēšanas) rezultātiem”. Lai īstenotu valsts politiku tūrisma jomā, ar Ministru kabineta rīkojumu tiek izveidota Valsts tūrisma pārvalde un izdoti noteikumi par šīs pārvaldes nolikumu un noteikumi par Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes nolikumu. Apstiprināts arī Finansu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas nolikums un Ieslodzījuma vietu pārvaldes nolikums. Saskaņā ar likumu “Par vides aizsardzību” izdoti “Ozona slāņa aizsardzības noteikumi”. Tie nosaka pasākumus, kas veicami, lai līdz 2030. gadam pārtrauktu darbības ar ozona slāni noārdošajām vielām. Četros pielikumos doti dokumentācijas veidlapu paraugi un ozona slāni noārdošo vielu uzskaitījums. Vairāki noteikumi attiecas uz būvniecību: “Dzelzceļa būvnoteikumi”, “Telekomunikāciju tīklu un iekārtu būvniecības speciālie būvnoteikumi” un “Hidromelioratīvās būvniecības speciālie būvnoteikumi”. Izdoti arī noteikumi, kas regulē zemes īpašuma lietas: “Kārtība, kādā publicējama informācija par darījumiem ar zemes īpašumu un nosakāmi zemes īpašumu apmēru ierobežojumi” un “Noteikumi par neatsavināto zemes īpašumu turpmākas izmantošanas un atsavināšanas kārtību lauku apvidos un pilsētās”. Vairākos noteikumos izdarīti grozījumi. Piemēram, noteikumos par zvejas tiesībām, mainot maksas apjomu par rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanu, tajā skaitā — par amatierzvejas jeb makšķerēšanas kartēm.

“Zemes Reformas Vēstnesis” pie Jums dodas kārtējais numurs

Ceļu pie lasītājiem sāk “Zemes Reformas Vēstneša” 11. numurs. To ievada Privatizācijas aģentūras juridiskā direktora Viktora Šadinova komentārs par zemes privatizāciju rakstā “Cik daudz un cik plaši esam privatizējuši savu zemi”. Dr. habil. oec . Arnis Kalniņš iepazīstina ar zemes pirkšanas problēmām Latvijā, savukārt žurnāliste Rūta Bierande korespondencē “Lai zemes reformā piedalītos pašvaldības” informē par pašvaldību lomu zemes īpašumu noformēšanā.

Privatizācijas lietu nodaļā žurnāliste Mudīte Luksa stāsta par kompensācijas sertifikātu apmaksas gaitu. Ekonomikas ministrijas Privatizācijas departamenta direktors Aivars Bernāns sniedz informāciju par īpašuma kompensācijas sertifikātu izmantošanu privatizācijā. “Līdz gada beigām privātīpašumā būs 20 procentu Latvijas dzīvojamā fonda,” — tā intervijā apgalvo Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētājs Ziedonis Ziediņš.

Mežu lietām veltītajā nodaļā Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Arvīds Ozols stāsta par Latvijas piedalīšanos 11.pasaules meža kongresā Turcijā. Savukārt Guntis Eniņš turpina stāstījumu par kokiem, šoreiz — par liepu latvieša dzīvē.

Kultūrvides lietām veltītajā nodaļā Ministru prezidenta biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs stāsta par valsts politiku reģionālajā attīstībā un dabas aizsardzības aktualitātēm. Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis Saulvedis Cimermanis sniedz ieskatu Latvijas lauku sētas veidošanas senajās tradīcijās. Savukārt žurnāliste Zinta Žukova aicina ceļojumā uz ezeru un kalnu pasaku Alūksnes apkaimē.

Numurā publicēti arī valsts normatīvie dokumenti: LR likums “Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos”, MK noteikumi nr.309 “Būvniecības publiskās apspriešanas noteikumi”, LR likums “Grozījumi Būvniecības likumā”, MK noteikumi nr.258 “Noteikumi par būvju pieņemšanu ekspluatācijā (Latvijas būvnormatīvs LBN 301–97)”, MK noteikumi nr.295 “Būvmateriālu un būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanas kārtība reglamentētajā sfērā”, MK noteikumi nr.261 “Valsts sanitārās inspekcijas nolikums”, LR likums “Grozījumi likumā “Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām””, MK noteikumi “Kārtība, kādā piešķirams īpaši atbalstāmā reģiona statuss”, MK noteikumi “Reģionālās attīstības padomes nolikums” un LR likums “Grozījumi likumā “Par vērtspapīriem””. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!