• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - sarunā ar Latviešu Nacionālās karavīru biedrības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.1999., Nr. 23/24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.01.1999., Nr. 23/24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— sarunā ar Latviešu Nacionālās karavīru biedrības pārstāvjiem

Vakar, 26. janvārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latviešu Nacionālās karavīru biedrības pārstāvjiem.

Valsts prezidents aicināja veicināt dialogu starp dažādām karavīru biedrībām, kā arī pauda viedokli, ka Saeimas noteiktajā Latviešu karavīru atceres dienā 16. martā būtu jāpiemin visi latviešu karavīri, kas piedalījušies Otrajā pasaules karā.

Valsts prezidents runāja par to, ka 16. marts ir piemiņas un atceres diena un to nevajag politizēt vai ideoloģizēt. G.Ulmanis vēlreiz atgādināja, ka latviešu karavīru piedalīšanās Otrajā pasaules karā divās pretējās frontēs ir tautas traģēdija, kas nenodrošināja Latvijas neatkarību, par kuru cīnījās daudzi latviešu kareivji abu armiju rindās.

Latviešu Nacionālās karavīru biedrības vadītājs Nikolajs Romonovskis runāja par to, ka biedrība nosoda nacismu un jebkādas tā izpausmes, kā arī uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotāju mobilizēšana okupācijas varas — nacistiskās Vācijas armijas rindās bija pretlikumīga. Karavīru biedrības pārstāvji pauda viedokli, ka tāpat kā nacisms ir jānosoda arī padomju totalitārisms, pret kuru cīnījās latviešu karavīri Vācijas armijas sastāvā. Valsts prezidents un Latviešu Nacionālās karavīru biedrības pārstāvji bija vienisprātis, ka ir objektīvi jāizpēta un jāizvērtē Latvijas vēsture.

G.Ulmanis informēja, ka pēc sarunām ar lielākajām karavīru biedrībām tiksies ar visu karavīru biedrību pārstāvjiem kopīgā sanāksmē.

Pirmdien, 25. janvārī, Valsts prezidents tikās ar Latvijas Strēlnieku apvienības pārstāvjiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!