• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pateicoties drošības dienestiem par ātru un izlēmīgu rīcību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2010., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot Latvijas Bruņoto spēku komandiera karogu

Vēl šajā numurā

07.07.2010., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pateicoties drošības dienestiem par ātru un izlēmīgu rīcību

Valsts prezidents

Valsts prezidents Valdis Zatlers augsti novērtē Valsts policijas, Rīgas Pašvaldības policijas, Drošības policijas, kā arī citu iesaistīto institūciju darbu, kas palīdzēja novērst provokatīvo akciju, kuras mērķis bija atzīmēt nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu Latvijas galvaspilsētā 1941.gada 1.jūlijā.

Valsts prezidents uzskata, ka šāda provokatīva pasākuma rīkošana pie Latvijas valstiskuma simbola – Brīvības pieminekļa – būtu valsts neatkarības zaimošana, un norāda, ka ar cieņu ir jāizturas pret traģisko valsts un tautas vēsturi un nav pieļaujamas aktivitātes, kas sanaido Latvijas sabiedrību. Tāpat Valsts prezidents norāda, ka 1.jūlija notikumi skaidri apliecina: Latvijas valsts aktīvi un stingri iestājas pret jebkuru naida ideoloģiju.

1941.gada 1.jūlijs nav Rīgas atbrīvošanas diena. Šajā dienā netika atjaunota Latvijas neatkarība, tieši pretēji – sākās laika posms, kas atnesa lielu postu mūsu valstij un bija saistīts ar dažādu Latvijā dzīvojošo tautību cilvēku iznīcināšanu. Latvijas teritorijā tika īstenots viens no briesmīgākajiem noziegumiem pret cilvēci – holokausts –, kā rezultātā iznīcināja gandrīz visu Latvijas ebreju kopienu. Nacistu režīms izveidoja koncentrācijas nometnes un īstenoja plašas represijas pret civiliedzīvotājiem. Šajā periodā notika Latvijas valstiskuma pazemošana un tās saimnieciskā izlaupīšana.

Valsts prezidenta preses dienests

Ārlietu ministrs

Komentējot 1.jūlija norises pie Okupācijas muzeja un Brīvības pieminekļa ar mērķi pieminēt Rīgas atbrīvošanu no PSRS 1941.gadā un nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu galvaspilsētā, ārlietu ministrs Aivis Ronis izteicis pateicību kārtību un drošību sargājošām iestādēm par atbildīgu un profesionālu rīcību.

“Valsts un pašvaldības kārtību un drošību sargājošās iestādes vakar rīkojās profesionāli un atbildīgi. Līdz ar to ikviens Latvijā un pasaulē varēja pārliecināties, ka mūsu valsts ir gatava izlēmīgi aizstāvēt patiesu demokrātiju un valstisku pašcieņu,” norāda A.Ronis.

Ārlietu ministrs ir pateicīgs par sadarbību provokācijas novēršanā visām iesaistītajām Latvijas institūcijām.

Vienlaikus ārlietu ministrs A.Ronis ir pārsteigts par nevalstisko un sabiedrisko organizāciju, kas parasti aktīvi pauž savu nostāju par dažādām lielāka vai mazāka mēroga norisēm valstī, viedokļa trūkumu par šo akciju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!