• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Stipendiju fondu" zinātnes attīstībai Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2010., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pateicoties drošības dienestiem par ātru un izlēmīgu rīcību

Vēl šajā numurā

07.07.2010., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Stipendiju fondu” zinātnes attīstībai Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros

5.jūlijā Šveices Konfederācijas vēstniece Latvijā Gabriela Nuci Sulpicio un Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumos Aleksandrs Antonovs parakstīja Latvijas–Šveices sadarbības programmas projekta līgumu par īpašās atbalsta formas “Stipendiju fonds” ieviešanu.

Stipendiju fonda mērķis ir paaugstināt Latvijas pētnieku zinātnisko jaudu un veicināt ilgtspējīgu zinātnisko sadarbību starp Latviju un Šveici. Kopējais Stipendiju fonda aktivitātēm pieejamais finansējums būs 1,85 miljoni Šveices franku jeb 850 tūkstoši latu (kas ir 100% Šveices finansējums).

“Finanšu ministrija atzinīgi novērtē Latvijas un Šveices sadarbību un programmas ietvaros piešķirto finansiālo atbalstu zinātnei. Zinātnes attīstība ir viens no Latvijas tautsaimniecības atjaunošanās un valsts konkurētspējas paaugstināšanās nozīmīgākajiem faktoriem,” uzsver finanšu ministrs Einars Repše.

Stipendiju fonda finansējums tiks piešķirts divām aktivitātēm. Viena no tām būs stipendijas doktorantūras studentiem pētījuma projektam Šveices partneraugstskolās un tiem jaunajiem pētniekiem, kuri turpinās pēcdoktorantūras pētījumus. Savukārt otra atbalstāmā aktivitāte būs īstermiņa vizītes, kas paredzētas gan Latvijas, gan Šveices pētniekiem, kuri darbosies kā mentori doktorantūras studentiem/jaunajiem pētniekiem, kas saņēmuši stipendijas Stipendiju fonda ietvaros.

Stipendijas ilgums būs no sešiem līdz 24 mēnešiem doktorantiem un no sešiem līdz 18 mēnešiem – pēcdoktorantūras pētījumiem. Vidējais sešu mēnešu stipendijas apmērs doktorantūras studentiem ir plānots 25 000 Šveices franku jeb 11 500 latu apmērā, savukārt sešu mēnešu stipendijas apmērs pēcdoktorantūras pētniekiem – 40 000 Šveices franku jeb 18 400 latu apmērā. Īstermiņa vizīšu ilgums būs līdz piecām dienām. Īstermiņa vizītei ir plānots piešķirt līdz 2500 Šveices franku jeb 1150 latu.

Apakšprojektu konkursus paredzēts rīkot reizi gadā līdz pat 2014.gadam. Pirmais konkurss plānots 2010.gada septembrī.

Stipendiju fonds tiek ieviests Šveices SCIEX (Scientific Exchange) programmas ietvaros, kas ir daļa no Šveices finansiālā ieguldījuma jaunajās ES dalībvalstīs. Latvija ir viena no astoņām ES valstīm, kas piedalās šajā programmā.

Stipendiju fondu ieviesīs Šveices institūcija – The Rectors’ Conference of the Swiss Universities, savukārt fonda ieviešanu Latvijā koordinēs Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Aktuālākā informācija par Stipendiju fondu – VIAA mājaslapā www.viaa.gov.lv un Latvijas un Šveices sadarbības programmas mājaslapā www.swiss-contribution.lv.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!