• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Latvijas Bruņoto spēku komandiera karogu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2010., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212904

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot jaunievēlētos Polijas un Vācijas prezidentus

Vēl šajā numurā

07.07.2010., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot jaunajam Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandierim NBS komandiera karogu


Foto: VPK

Vakar, 6.jūlijā, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Ādažu bāzē, klātesot aizsardzības ministram Imantam Lieģim, NBS vadībai, citām bruņoto spēku amatpersonām un uzaicinātiem viesiem, notika svinīgā NBS komandiera maiņas ceremonija, kuras laikā valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Valdis Zatlers jaunajam NBS komandierim ģenerālmajoram Raimondam Graubem pasniedza no bijušā NBS komandiera ģenerālmajora Jura Maklakova rokām saņemto NBS komandiera karogu (attēlā).

Valsts prezidents pateicās J.Maklakovam par četros gados sasniegto, īpaši atzīmējot Latvijas karavīru dalību divās starptautiskajās operācijās, darbu pie profesionālas armijas izveidošanas nobeiguma fāzē, kā arī štāba reformu samazināta finansējuma apstākļos. Savukārt R.Graubem V.Zatlers novēlēja veiksmīgi turpināt iesāktos darbus: “Viņa pieredze ir pietiekama, lai es būtu pārliecināts, ka mums visiem kopā izdosies.”

Valsts prezidents pateicās arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, atzīmējot, ka to veiksmes pamatā ir profesionālisms, kas iegūts, mācoties un trenējoties, kā arī patriotisms – dzimtenes mīlestība.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Kopīgajā preses konferencē pēc svinīgās NBS komandiera maiņas ceremonijas (attēlā no labās): NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, Valsts prezidents Valdis Zatlers un ģenerālmajors Juris Maklakovs
Foto: VPK

Vakar, 6.jūlijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers pasniedza Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera karogu jaunajam bruņoto spēku komandierim Raimondam Graubem.

Kā jau ziņots, Saeima Latvijas Nacionālo bruņoto komandiera amatā ģenerālmajoru R.Graubi apstiprināja šā gada 15.aprīlī. Militāro karjeru ģenerālmajors R.Graube sācis 1991.gadā, dienot Zemessardzes štāba bataljonā. No 1995. līdz 1999.gadam bijis Zemessardzes štāba priekšnieks, no 1999. līdz 2003.gadam – NBS komandieris, no 2003. līdz 2008.gadam – Aizsardzības ministrijas (AM) NATO integrācijas izpildsekretārs, bijis Latvijas militārais pārstāvis NATO un ES.

Kopš 2009.gada augusta ģenerālmajors R.Graube ir AM izpildsekretārs militāro spēju attīstības jautājumos. Ģenerālmajors R.Graube militāro izglītību ieguvis ASV Nacionālās aizsardzības universitātē un Lielbritānijas Apvienoto spēku un štāba koledžā. Viņš ir Viestura ordeņa Lielkrusta komandieris un ir apbalvots ar vairākiem Latvijas un ārvalstu apbalvojumiem.

NBS informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!