• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2010. gada 29. jūnija lēmums Nr. 150 "Par nodegušo šķūnīšu palieku Depo ielā 9, Ventspilī, nojaukšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2010., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

08.07.2010., Nr. 107

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: lēmums

Numurs: 150

Pieņemts: 29.06.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.150

Ventspilī 2010.gada 29.jūnijā (prot. Nr.13; 15.§)

Par nodegušo šķūnīšu palieku Depo ielā 9, Ventspilī, nojaukšanu

Nolūkā nodrošināt Ventspils pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem drošu un sakārtotu pilsētvidi, ņemot vērā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Depo ielā 9, Ventspilī, īrnieku 2010.gada 22.aprīļa sūdzību par ugunsgrēka postījumu nenovākšanu, Ventspils pilsētas dome aktīvi risina jautājumu par Ventspils pilsētā esošā nekustamā īpašuma Depo ielā 9 sakārtošanu un uzturēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Attiecīgi, nodegušo šķūnīšu paliekas Depo ielā 9, Ventspilī (kadastra Nr.2700 523 0022), (turpmāk tekstā – Ēka) ir lietošanai bīstamas, un tās ar savu pastāvēšanu kopumā apdraud sabiedrisko drošību, kā arī vizuāli bojā Ventspils pilsētvides ainavu.

Atbilstoši LR Ministru kabineta 2008.gada 02.decembra rīkojumā Nr.755 izklāstītajai informācijai ēku Depo ielā 9, Ventspilī, valdītājs ir valsts akciju sabiedrība "Privatizācijas aģentūra" (reģ. Nr.40003192154).

Saskaņā ar Civillikuma 1084. pantā ietverto principu, ka katram būves īpašniekam, lai aizsargātu sabiedrisko drošību, jātur sava būve tādā stāvoklī, ka no tās nevar rasties kaitējums ne kaimiņiem, ne garāmgājējiem, ne arī tās lietotājiem, kā arī, ja būves īpašnieks vai valdītājs, pretēji attiecīgās varas pieprasījumam, nenovērš draudošās briesmas, tad attiecīgai iestādei, raugoties pēc apstākļiem, būve jāsaved kārtībā vai arī pavisam jānojauc uz īpašnieka rēķina.

Savukārt Būvniecības likuma 31.pantā noteikts, ja būve ir pilnīgi vai daļēji sagruvusi vai nonākusi tādā stāvoklī, ka tās lietošana ir bīstama vai tā bojā ainavu, īpašniekam saskaņā ar attiecīgās pašvaldības lēmumu tā jāsaved kārtībā vai jānojauc atbilstoši Civillikuma 1084.panta noteikumiem. Ja būves īpašnieks līdz noteiktajam laikam nav izpildījis pašvaldības lēmumu, pašvaldība organizē šīs būves savešanu kārtībā vai nojaukšanu. Ar savešanu kārtībā vai nojaukšanu saistītos izdevumus sedz būves īpašnieks.

Ēkas valdītājs ir vairākkārt informēts par esošo stāvokli nekustamajā īpašumā, bet apsaimniekotājs trīs reizes administratīvi sodīts par īpašuma neuzturēšanu kārtībā.

Pamatojoties uz Civillikuma 1084.panta pirmo un trešo daļu, Būvniecības likuma 31.panta pirmo, trešo un piekto daļu, kā arī Ventspils pilsētas domes Nekustamā īpašuma sakārtošanas un namīpašumu remontdarbu kvalitātes vērtēšanas komisijas 2010.gada 21.jūnija ieteikumu un Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības jautājumu komitejas 2010.gada 22.jūnija lēmumu, Ventspils pilsētas dome

nolemj:

1. Lai novērstu apdraudējumu sabiedrības drošībai un bojājumus Ventspils pilsētvides ainavai, uzdot ēku Depo ielā 9, Ventspilī (kadastra Nr. 27005230022), valdītājam VAS "Privatizācijas aģentūra" (reģ. Nr.40003192154) veikt nodegušo šķūnīšu Depo ielā 9, Ventspilī (kadastra Nr. 27005230022), palieku nojaukšanu, secīgi realizējot sekojošas darbības:

1.1. ne vēlāk kā līdz 2010.gada 15.jūlijam iesniegt Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvajā inspekcijā aizpildītu un saskaņotu atļauju par tiesībām veikt darbus pilsētas teritorijā (turpmāk tekstā – Atļauja), saskaņā ar pielikumu uz 4 lapām;

1.2. ne vēlāk kā līdz 2010.gada 12.augustam pabeigt nodegušās Ēkas palieku nojaukšanas darbus un iesniegt Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvajā inspekcijā iesniegumu par to, ka darbi izpildīti atbilstoši Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvās inspekcijas izsniegtajai Atļaujai.

2. Ja šķūnīšu Depo ielā 9, Ventspilī, valdītāja VAS "Privatizācijas aģentūra" nepilda kādu no šā lēmuma 1.punktā noteiktajām darbībām šā lēmuma 1.punktā noteiktajā termiņā, tad Ventspils pilsētas pašvaldība organizē nodegušās Ēkas palieku nojaukšanu atbilstoši normatīvo aktu normām.

3. Uzdot Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvai inspekcijai (I.Eklone) paziņot šķūnīšu Depo ielā 9, Ventspilī, valdītājai VAS "Privatizācijas aģentūra" par šā lēmuma 2.punkta izpildes uzsākšanu ne vēlāk kā 3 (trīs) darba dienas pirms nodegušās Ēkas palieku nojaukšanas darbu uzsākšanas.

4. Ja nodegušās Ēkas palieku nojaukšanu organizē Ventspils pilsētas pašvaldība, tad ar nodegušās Ēkas palieku nojaukšanas darbu izpildi saistītos izdevumus, pamatojoties uz Būvniecības likuma 31.panta trešo daļu, sedz šķūnīšu Depo ielā 9, Ventspilī, valdītāja VAS "Privatizācijas aģentūra".

5. Kontroli pār šī lēmuma izpildi uzdot veikt Ventspils pilsētas domes izpilddirektoram (A.Ābele).

6. Šo lēmumu Administratīvā procesa likuma noteiktā kārtībā var pārsūdzēt tiesā viena mēneša laikā no tā paziņošanas dienas.

Sēdes vadītājs, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1.vietnieks sadarbības jautājumos G.Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!