• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ĀM preses centrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.1998., Nr. 34/35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas parlamentārieši - kopceļā uz Eiropu

Vēl šajā numurā

10.02.1998., Nr. 34/35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas parlamentārieķu vizīti Latvijå

Šodien, 10.februārī, oficiālā trīs dienu vizītē Latvijā ieradusies Čehijas Republikas parlamenta Senāta priekšsēdētājs Petrs Pitharts un čehu parlamentāriešu delegācija, tostarp Senāta priekšsēdētāja vietniece Jaroslava Mozerova un Senāta priekšsēdētāja vietnieks Ivans Havličeks. Senāta priekšsēdētāju pavada viņa kundze Dragomira Pithartova.

Vizītes laikā čehu parlamentārieši tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni, Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Ministru prezidentu Guntaru Krastu un ārlietu ministru Valdi Birkavu, kā arī ar Saeimas Ārlietu, Eiropas lietu, Aizsardzības un iekšlietu komisiju priekšsēdētājiem un vietniekiem. Ceturtdien, 12.februārī, Čehijas Republikas parlamenta Senāta priekšsēdētājs Petrs Pitharts Saeimas plenārsēdē uzrunās deputātus, pēc tam kopā ar Saeimas priekšsēdētāju noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. Vizītes noslēgumā A.Čepānis un P.Pitharts rīkos preses konferenci.

Čehijas Republikas parlamenta Senāta priekšsēdētāja kundzei Dragomirai Pithartovai paredzēta individuāla programma, kuras laikā viņu pavadīs Saeimas priekšsēdētāja biedra kundze Ginta Amerika. Dragomira Pithartova tiksies ar Latvijas Bērnu fonda prezidentu Andri Bērziņu un apmeklēs Ziemeļu rajona bērnu patversmi, kā arī vairākus muzejus.

Saeimas preses dienests

Par Latvijas un Krievijas ĀM konsultåcijåm

5. un 6.februārī Jūrmalā notika Ārlietu ministrijas un Krievijas Federācijas pārstāvju konsultācijas par konsulārajiem jautājumiem.

Abas puses lietišķā un atklātā gaisotnē pārrunāja Latvijas un Krievijas pilsoņu un nepilsoņu jautājumus, tai skaitā vienošanos par pilsoņu un nepilsoņu savstarpējiem braucieniem. Abas puses piekrita pārstrādāt šo vienošanos, iekļaujot tajā normas, kas attiektos uz Latvijas nepilsoņiem. Latvijas puse iepazīstināja ar nepilsoņu pasu izsniegšanas kārtību, kā arī ar bijušo PSRS pasu derīguma termiņiem izbraukšanai uz Krieviju un ieceļošanai Latvijas teritorijā. Latvijas delegācija informēja par naturalizācijas procesa gaitu. Puses pārrunāja Latvijas un Krievijas konsulāro dienestu sadarbību pierobežas rajonos.

Abas puses vienojās turpināt konsulārās konsultācijas. Nākamā tikšanās paredzēta Daugavpilī šī gada pirmajā pusgadā.

Latvijas delegāciju vadīja Solvita Mellupe, LR ĀM Konsulārā departamenta direktore, un Mihails Toršins, Krievijas Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktora vietnieks.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!