• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apvienoto Nāciju Organizācija: Par globālajiem un Eiropas tūkstošgades attīstības mērķiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2010., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar dejām un dziesmām ir izdejoti un izdziedāti X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki

Vēl šajā numurā

13.07.2010., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apvienoto Nāciju Organizācija: Par globālajiem un Eiropas tūkstošgades attīstības mērķiem

29.jūnijā Eiropas attīstības komisārs Andris Piebalgs bija galvenais runātājs Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) konferencē par tūkstošgades attīstības mērķiem (TAM), kas pavērs ceļu septembrī plānotajai ANO augstākā līmeņa sanāksmei par TAM. ANO Ekonomikas un sociālo lietu padomes (ECOSOC) Attīstības sadarbības forumā komisārs A.Piebalgs uzrunās dalībniekus par Eiropas panākumiem tūkstošgades attīstības mērķu sasniegšanā. Turklāt komisārs rīkos divpusēju sanāksmi ar ANO Attīstības programmas (UNDP) administratori Helēnu Klārku un piedalīsies Ņujorkas pilsētas universitātē organizētajās debatēs par Eiropas attīstības politiku.

Komisārs A.Piebalgs sacīja: “Eiropa apņemas izbeigt loteriju, kur dzīves vieta nosaka dzīves apstākļus. Pagājušajā nedēļā Eiropas valstu vadītāji atkārtoti apstiprināja savu apņemšanos sasniegt tūkstošgades attīstības mērķus un attiecīgos attīstības palīdzības mērķus līdz 2015.gadam. G8 un G20 sanāksmēs Komisijas priekšsēdētājs Žozē Barrozu aicināja paātrināt darbu. Tagad es aicinu citus starptautiskos attīstības palīdzības sniedzējus atbalstīt mūsu mērķi – nabadzības apkarošanu padarīt par realitāti. Ir pienācis laiks pārvērst apņemšanos par darbībām un tūkstošgades attīstības mērķus – par tūkstošgades attīstības panākumiem.”

ANO ECOSOC Attīstības sadarbības foruma sanāksmē piedalīsies attīstības un ārlietu ministri. Komisārs A.Piebalgs Attīstības sadarbības forumā pārstāvēs Eiropas Savienību. Komisārs izmantos šo iespēju, lai informētu par jaunākajiem ES pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz TAM sasniegšanas veicināšanu un uzsvērtu politikas saskaņotības nozīmīgumu attīstības un palīdzības efektivitātes jomā, kas ir galvenās foruma tēmas. Attīstības sadarbības forums tika izveidots 2008.gadā kā galvenais ANO forums, kas veicina globālo dialogu un politikas pārskatīšanu starptautiskās attīstības sadarbības efektivitātes un saskaņotības jomā. Rīkojot sanāksmi ar UNDP administratori Helēnu Klārku, komisārs plāno apmainīties viedokļiem par attīstības politiku un apspriest rezultātus, kas paredzami pēc ANO augstākā līmeņa sanāksmes par TAM. Pēc tam A.Piebalgs uzrunās studentus, profesorus un citus viesus Ņujorkas pilsētas universitātē, lai informētu par ES politiku un darbībām TAM sasniegšanas veicināšanā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!