• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valstisko funkciju izvērtējuma sagatavošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2010., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Vācijas federālo pārtikas, lauksaimniecības un patērētāju aizsardzības ministri

Vēl šajā numurā

13.07.2010., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valstisko funkciju izvērtējuma sagatavošanu

9.jūlijā ar Ministru prezidenta rīkojumu apstiprināts darba grupas sastāvs no valsts budžeta finansēto funkciju izvērtēšanai un optimizācijas priekšlikumu izstrādei.

Līdz ar to uzsākts funkciju izvērtēšanas procesa otrais posms, lai sagatavotu priekšlikumus valsts iestāžu radniecīgu vai dublējošu funkciju izslēgšanai, lai noteiktu turpmāk veicamo strukturālo reformu virzienus un sagatavotu rekomendācijas lēmuma pieņēmējiem par konkrētu funkciju izpildes raksturu. Darba grupas galaziņojums jāiesniedz Ministru prezidentam līdz 16.augustam.

Jau ziņots, ka funkciju izvērtēšanas pirmajā posmā tika uzklausīta institūciju sniegtā informācija par budžeta un funkciju optimizāciju, kas veikta līdz šim, pašlaik īstenotajām funkcijām un priekšlikumiem par iespējamo finansējuma samazinājumu, norādot citu valsts pieredzi un risku analīzi.

Procesa gaitā tika identificētas radnieciskas un dublējošas funkcijas, saņemti ierosinājumi turpmākām strukturālām izmaiņām, kas skar visas ministrijas, kā arī konstatētas vairākas jomas reformu turpināšanai resoru ietvaros.

Līdz ar to laikā no 14.jūlija līdz 9.augustam tiks organizētas vairāk nekā 20 sanāksmes, lai padziļināti izvērtētu, piemēram, iespējas centralizēt ministriju valdījumā esošo nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un uzturēšanu; sagatavotu priekšlikumus par izmaiņām ministriju/institūciju skaitā un struktūrā; noteiktu optimālu kultūras institūciju juridisko statusu u.c.

Darba grupu vadīs Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes attīstības un politikas koordinācijas lietās B.Pētersone. Darba grupas sastāvā ietilpst Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece B.Bāne, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvis J.Butkevičs, Ministru kabineta un Nevalstisko organizāciju sadarbības memoranda īstenošanas padomes izvirzītā pārstāve R.Pīpiķe, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis M.Pūķis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs P.Krīgers, Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvis A.Jakobsons, Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktore I.Stepanova, Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta konsultants V.Stūris, kā arī Finanšu ministrijas vecākais eksperts budžeta jautājumos J.Šints. Pēc nepieciešamības darba grupā var tikt pieaicināti arī citi speciālisti un eksperti ar padomdevēja tiesībām. Turpinot pirmā posma konstruktīvo sadarbību, premjers aicinās visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas iesaistīties arī turpmākajā funkciju vērtēšanas procesā.

Ņemot vērā Ministru prezidenta V.Dombrovska prombūtni komandējumā Polijā, Ministru prezidenta vietā rīkojumu parakstījis finanšu ministrs E.Repše.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!