• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 1998. gada 8. septembra noteikumi Nr. 16 "Noteikumi par individuālo katlumāju ekspluatāciju un norēķinu kārtību Rīgā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.1998., Nr. 276/277 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielā kopsapulce - pēc pāris mēnešiem

Vēl šajā numurā

23.09.1998., Nr. 276/277

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: noteikumi

Numurs: 16

Pieņemts: 08.09.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas dome

Noteikumi Nr.16 (prot.Nr.60, 26§) Rīgā 1998.gada 8.septembrī

Noteikumi par individuālo katlumāju ekspluatāciju un norēķinu kārtību Rīgā

1. Noteikumos lietotie termini:

Siltumenerģijas piegādātājs - juridiska vai fiziska persona, kura nodarbojas ar uzņēmējdarbību siltumenerģijas ražošanā un piegādē un kura saskaņā ar savstarpēji noslēgtu līgumu piegādā siltumenerģiju lietotājam.

Siltumenerģijas lietotājs - juridiska vai fiziska persona, kura saskaņā ar savstarpēji noslēgtu līgumu saņem un lieto siltumenerģiju no siltumenerģijas piegādātāju siltumtīkliem un norēķinās ar siltumenerģijas piegādātāju par patērēto siltumenerģiju.

Katlumāja - telpa, kurā atrodas katlu iekārtas, siltumtīkli līdz ievadam ēkā, gāzes, ūdens un elektroapgādes tīkli līdz noteiktajai piederības robežai.

Katlumājas īpašnieks (valdītājs) - juridiska vai fiziska persona, kuras īpašumā vai valdījumā atrodas katlu iekārtas, siltumtīkli līdz ievadam ēkā, gāzes, ūdens un elektroapgādes tīkli līdz noteiktajai piederības robežai.

Ēkas īpašnieks - siltumenerģijas lietotājs - juridiska vai fiziska persona, kuras īpašumā vai valdījumā atrodas ēka, kas siltumenerģiju saņem no katlumājas.

Īrnieks - fiziska persona, kura īrē dzīvojamo platību no ēkas īpašnieka un kura siltumenerģiju saņem no siltumenerģijas lietotāja siltumtīkliem.

Nomnieks - juridiska persona, kura nomā telpas no ēkas īpašnieka un kura siltumenerģiju saņem no siltumenerģijas lietotāja siltumtīkliem.

Telpas īpašnieks (valdītājs) - juridiska vai fiziska persona, kuras īpašumā vai valdījumā atrodas dzīvojamā vai nedzīvojamā platība ēkā un kura siltumenerģiju saņem no siltumenerģijas lietotāja siltumtīkliem.

Norēķina uzskaites mēraparāts - uzskaites mēraparāts vai mēraparātu sistēma ražotās siltumenerģijas daudzuma, siltuma slodzes un siltumnesēja parametru kontrolei un uzskaitei komercnorēķiniem.

Individuālā katlumāja - katlumāja, kurā ražotā siltumenerģija nonāk tikai vienas ēkas vai dažu ēku siltumapgādes sistēmā.

Individuālā siltumenerģijas cena - individuālajās katlumājās ražotās siltumenerģijas ražošanas izmaksu kopums, kas attiecināts uz 1 Gcal.

2. Noteikumi attiecas uz katlumāju īpašniekiem, katlumāju ekspluatējošām organizācijām, ēku īpašniekiem, telpu īpašniekiem un nomniekiem, dzīvokļu īrniekiem pašvaldības dzīvojamos namos. Noteikumi var tikt izmantoti arī valsts īpašumā, kooperatīvajā īpašumā un privātīpašumā esošajos namos.

3. Katlumāju ekspluatācija notiek atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajiem drošas ekspluatācijas un lietošanas noteikumiem.

4. Katlu iekārtu uzturēšanu kārtībā un drošu darba apstākļu garantēšanu, organizējot to apkalpošanu, remontu un uzraudzību, nodrošina katlumājas īpašnieks vai ekspluatējošā organizācija, norīkojot noteiktajā kārtībā apmācītas un atestētas personas, kuras ir atbildīgas par katlu iekārtu (gāzes iekārtu, elektroiekārtu) drošu ekspluatāciju.

5. Ražojot siltumenerģiju individuālā katlumājā, nepieciešams, lai katlumāja būtu aprīkota ar elektroenerģijas, ūdens, kurināmā un saražotās siltumenerģijas uzskaites mēraparātiem, kas atbilst Latvijas Republikā noteiktajām metroloģijas prasībām.

6. Katlumājas īpašnieks var izvēlēties vienu no šādiem katlumājas ekspluatācijas veidiem:

- ar paša spēkiem;

- uzticot ekspluatāciju atbilstoši licencētam uzņēmumam (konkursa kārtībā);

- uzticot ekspluatāciju atbilstoši licencētam uzņēmumam, ja uzņēmums piedalās katlumājas investēšanā.

Katlu iekārtu ekspluatāciju uzticēt citam uzņēmumam drīkst tikai tad, ja bez katlu iekārtām tiek ekspluatētas arī visas pārējās katlu palīgiekārtas un katlumājas īpašnieka valdījumā esošas komunikācijas līdz ievadiem ēkās vai līdz piederības robežai. Katlumājas ekspluatācija notiek, pamatojoties uz līgumu, kas noslēgts starp katlumājas īpašnieku un katlumāju ekspluatējošo uzņēmumu. Katlumāju ekspluatējošā uzņēmuma peļņa nedrīkst pārsniegt 10% no 1 Gcal izmaksām. Ja katlumājas īpašnieks ir pašvaldības uzņēmums, un ekspluatācija tiek veikta ar pašu spēkiem, tad nedrīkst paredzēt peļņu.

7. Neatkarīgi no katlumājas ekspluatācijas veida par saražoto un patērēto siltumenerģiju dzīvokļa īrnieks, telpas īpašnieks vai telpu nomnieks norēķinās ar ēkas īpašnieku, ēkas īpašnieks - ar katlumājas īpašnieku, katlumājas īpašnieks - ar katlumāju ekspluatējošo uzņēmumu. Pieļaujama arī cita norēķinu kārtība, kas noteikta, pamatojoties uz ieinteresēto pušu savstarpēji noslēgtu līgumu.

Norēķini par patērēto siltumenerģiju tiek veikti, pamatojoties uz norēķina uzskaites mēraparatūru rādījumiem un Rīgā spēkā esošajiem normatīvajiem dokumentiem.

8. Pieļaujams, ka norēķini par saražoto un patērēto siltumenerģiju tiek veikti, nosakot individuālo siltumenerģijas cenu (ko ik mēnesi aprēķina siltumenerģijas piegādātājs un kas tiek saskaņots ar siltumenerģijas lietotāju), taču tā nedrīkst pārsniegt Energoapgādes regulēšanas padomes apstiprināto siltumenerģijas tarifu akciju sabiedrībai "Rīgas siltums" .

9. Individuālo siltumenerģijas cenu nosaka, pamatojoties uz realizēto siltumenerģijas daudzumu un faktiskajām siltumenerģijas ražošanas izmaksām atskaites periodā (mēnesī), un to aprēķina tabulā norādītajās kārtībā.

Nr. Nosaukums Mēr- Dau- Cena Iz
vienība dzums Ls/mēr- maksas
vienība Ls
1. Cietais kurināmais (bez PVN) tonna, m3
2. Šķidrais kurināmais (bez PVN) tonna, m3
3. Gāzveida kurināmais (bez PVN) 1000 m3
4. Elektroenerģija (bez PVN) kWh
5. Ūdens (bez PVN) m3
6. Remonti (bez PVN)
7. Materiāli (bez PVN)
8. Citi ar ražošanu saistīti izdevumi
(bez PVN)
9. Citi ar ražošanu nesaistīti izdevumi
(bez PVN)
10. Kopā: S 1.poz.÷9.poz.
11. Darba samaksa (ar sociālo nodokli)
12. Pārējie nodokļi (dabas resursu, zemes u.c.)
13. Amortizācija
14. Kopā S 11.poz.÷13.poz.
15. Kopā 10.poz.+14.poz.
16. Kredītu atmaksas mēneša daļa
17. Katlumāju ekspluatējošā uzņēmuma peļņa
18. Kopā 16.poz.+17.poz.
19. Pavisam kopā 15.poz.+18.poz.
20. Saražotā siltumenerģija Gcal
21. Iedzīvotāju realizētā siltumenerģija Gcal
22. Juridiskām personām realizētā
siltumenerģija Gcal
23. Realizētās siltumenerģijas izmaksas
(bez PVN) Ls/Gcal 19.poz.
20.poz.+22.poz.
24. PVN juridiskām personām Ls/Gcal 18% no 15.poz.
21.poz.+22.poz.
25. PVN iedzīvotājiem Ls/Gcal 18% no 10.poz.
21.poz.+22.poz.
26. Realizētās siltumenerģijas izmaksas
juridiskām personām (ar PVN) Ls/Gcal 23.poz.+24.poz.
27. Realizētās siltumenerģijas izmaksas
iedzīvotājiem (ar PVN) Ls/Gcal 23.poz.+25.poz.

Rīgas domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!