• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par ES līdzekļu saņēmējiem 2009.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2010., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par jaunumiem lietotājiem viesabonēšanas izmaksās

Vēl šajā numurā

14.07.2010., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par ES līdzekļu saņēmējiem 2009.gadā

Eiropas Komisija ir publicējusi informāciju par ES līdzekļu saņēmējiem 2009.gadā tādās jomā kā, piemēram, pētniecība, izglītība un kultūra, enerģētika un transports vai ārējā palīdzība. Tiešsaistes datubāze, kas tagad aptver apmēram vairāk nekā 114 tūkstošus ierakstu par laikposmu no 2007.gada, ir atjaunināta, tādējādi ļaujot izmantot vairāk meklēšanas iespēju. Šī datubāze tagad sniedz arī informāciju par Komisijas administratīvajiem izdevumiem.

ES budžeta un finanšu plānošanas komisārs Janušs Levandovskis teica: “Tikai ļoti nedaudzas valsts pārvaldes iestādes pasaulē ir sasniegušas līdzīgu pārredzamības līmeni finanšu jautājumos. Mēs sniedzam Eiropas iedzīvotājiem vienkāršu piekļuvi sīkai informācijai par to, kurš ir saņēmis mūsu līdzekļus un līgumu slēgšanas tiesības. Esmu pārliecināts, ka tas veicinās lielāku atbildību un labāku kvalitāti saistībā ar ES izdevumiem.”

2008.gadā ieviestā Finanšu pārredzamības sistēma (FPS) sniedz informāciju par līdzekļu saņēmējiem no budžeta pozīcijām, kuras tieši pārvalda Komisija un tās izpildaģentūras. Dati ir pieejami, izmantojot interneta meklētājprogrammu ar dažādiem meklēšanas kritērijiem, piemēram, līdzekļu saņēmēja valsts, programmas nosaukums vai summas apmērs.

Informācija ir iegūta no Komisijas pārskatiem, un tās pamatā ir finanšu summas, kas budžetā paredzētas attiecīgajam līdzekļu saņēmējam. Šogad datubāze pirmo reizi aptver Komisijas publiskā iepirkuma līgumus, kas attiecas uz Komisijas ikdienas pārvaldi.

FPS sniedz informāciju par apmēram 20% no ES budžeta, t.i., to daļu, ko tieši pārvalda Komisija. Atlikušo ES budžeta daļu galvenokārt pārvalda valstu pārvaldes iestādes, kas atbild par līdzekļu saņēmēju vārdu publicēšanu. Vispārīgs portāls, kas sniedz piekļuvi visām tīmekļa vietnēm ar informāciju par ES līdzekļu saņēmējiem, ir atrodams šādā tīmekļa vietnē: http://ec.europa.eu/contracts_grants/beneficiaries_en.htm

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!