• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kampaņu par pasažieru tiesībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2010., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213287

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par ārvalstīs dzimušo pilsoņu skaita pieaugumu

Vēl šajā numurā

14.07.2010., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kampaņu par pasažieru tiesībām

Pateicoties Eiropas mēroga reklāmas kampaņai 23 valodās, ko 29.jūnijā uzsākusi Eiropas Komisija, pasažieriem būs vieglāk saņemt informāciju par savām tiesībām, ceļojot ar vilcienu vai lidmašīnu. Lai gan Komisija pēdējos gados ir ieviesusi tiesību aktus, kas nosaka, ka uz visiem gaisa un dzelzceļa pasažieriem visā Eiropas Savienībā attiecas vienādi standarti, tomēr ne visi pasažieri vēl zina savas tiesības. Lai šo situāciju labotu, sākot ar 29.jūniju – brīvdienu sezonas pašā sākumā –, lidostās un vilcienu stacijās visās dalībvalstīs tiks izvietoti plakāti, atgādinot cilvēkiem par viņu tiesībām. Ceļotāji varēs arī iepazīties ar bezmaksas informācijas lapām, kā arī īpaši izstrādātu tīmekļa vietni visās Eiropas Savienības oficiālajās valodās.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks, atbildīgais transporta politikas jautājumos Sīms Kallass paziņoja: “Šobrīd, kad miljoniem eiropiešu gatavojas uzsākt godam nopelnītās brīvdienas šajā vasarā, mēs vēlamies, lai viņu ceļojumi ritētu, cik vien iespējams, bez sarežģījumiem, lai viņi zinātu savas tiesības un, ja nepieciešams, zinātu arī, kā iegūt atbalstu, pieprasot šīs tiesības. Informācijas nekad nevar būt pārāk daudz. Ceram, ka ar viegli pamanāmiem plakātiem lidostās visā Eiropā, ar informācijas lapām un tiešsaistes informāciju visās ES valodās mēs varēsim aizsniegt miljoniem pasažieru, kuri ceļos šajā vasarā un nākamajos mēnešos.”

“Jūsu pasažieru tiesības rokas stiepiena attālumā” (Your Passenger Rights At Hand) kampaņas ietvaros atklāta arī šāda tīmekļa vietne: http://ec.europa.eu/passenger-rights. Šajā vietnē pasažieri var uzzināt, kādas ir viņu tiesības attiecībā uz katru transporta veidu. Informācijas lapas un plakātus par pamattiesībām varēs atrast kā vilciena stacijās, tā arī lidostās un tamlīdzīgās vietās. Šī informācija pieejama visās ES oficiālajās valodās tā, lai katram būtu iespējams saņemt informāciju savā dzimtajā valodā. Pasažieru tiesības nosaka, uz ko cilvēkiem ir tiesības, ja radušās problēmas ceļojuma laikā. Piemēram, ja viņu ceļojums tiek aizkavēts vai atcelts vai ja nozaudēta vai bojāta viņu bagāža. Pasažieru tiesības garantē arī tādu pašu attieksmi pret cilvēkiem, kuri ir invalīdi vai kuru pārvietošanās spējas ir ierobežotas.

Komisija darbojas, lai paplašinātu pasažieru tiesību piemērošanu citiem transporta veidiem. Jo īpaši tā ir izteikusi priekšlikumus arī attiecībā uz pasažieriem, kuri ceļo pa jūru vai iekšzemes ūdensceļiem, un tiem pasažieriem, kuri ceļo ar autobusu. Atkarībā no likumdošanas attīstības Eiropas Parlamentā un Padomē ir iespējams, ka šādus priekšlikumus pieņems jau šogad. Tiklīdz tie tiks pieņemti, pasažieriem tiks piedāvāta atjaunināta informācija ar kampaņu, kas ilgs divus gadus.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!