• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Te saglabāsies investīcijām labvēlīga vide". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.1999., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21343

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Te saglabāsies investīcijām labvēlīga vide" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

28.01.1999., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Te saglabāsies investīcijām labvēlīga vide"

Ministru prezidents Vilis Krištopans:

Uzruna ziņojuma "Administratīvās barjeras investīcijām Latvijā" prezentācijā Rīgā 1999. gada 27. janvārī

Labdien, dāmas un kungi!

Vispirms es gribētu pateikties Pasaules bankai un Latvijas Attīstības aģentūrai par darbu, kas veikts, vadot to administratīvo barjeru izpēti, ar kurām Latvijā saskaras investētāji. Esmu pārliecināts, ka šodienas diskusijas iedrošinās gan valsts, gan privātā sektora pārstāvjus kopīgam darbam, lai visefektīvāk ierobežotu šīs barjeras.

Ikvienas valdības pamatmērķis ir pastāvīga ekonomikas izaugsmes nodrošināšana, tirdzniecības un kapitālieguldījumu veicināšana.

Par galveno līdzekli šā mērķa sasniegšanā Latvija uzskata stingru fiskālo un monetāro politiku, strukturālas reformas un stratēģisku plānošanu makroekonomiskās stabilitātes nodrošināšanai.

Latvijas makroekonomikas politika ir pierādījusi, ka apņemšanās uzturēt stabilu un prognozējamu makroekonomisko vidi ir nesusi augļus.

Latvija ir veiksmīgāko Viduseiropas un Austrumeiropas valstu vidū. 1998.gadā inflācija bija mazāka nekā 3 procenti, nacionālais kopprodukts pieauga par apmēram 4,5 procentiem, neraugoties uz ekonomisko lejupslīdi kaimiņvalstīs, īpaši Krievijā, valsts budžets kopš 1997.gada ir sabalansēts, valdība ir pieņēmusi sabalansētu budžetu arī 1999.gadam. Ārvalstu tiešo investīciju pieaugums ir stabils un 1998.gada beigās tas sasniedza 1,6 miljardus ASV dolāru.

Šajā un nākamajā gadā valdība galveno uzmanību veltīs ekonomikas stabilitātes saglabāšanai un strukturālo reformu — pivatizācijas, valsts sektora reformas u.c. — pabeigšanai.

Nedaudz vairāk par privatizāciju. Es gribētu apliecināt, ka privatizācija turpināsies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!