• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas–Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2010., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Valsts prezidenta valstsvizīti Maķedonijas Republikā

Vēl šajā numurā

16.07.2010., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas–Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbību

14.jūlijā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe atklāja Igaunijas–Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programmu, uzsverot nepieciešamību sekmēt pierobežu reģionu attīstību.

Pārrobežu sadarbības programmas atklāšanas konferencē ministre D.Staķe akcentēja Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta nozīmi, izmantojot izdevīgo Latvijas un Igaunijas atrašanās vietu – krustcelēs starp Eiropas Savienību (ES) un Krieviju.

Pierobežas reģioniem, piesaistot ES finansējumu 47 miljonu eiro (33 miljonu latu) apmērā, būs iespēja veicināt reģionu attīstību, mazināt pierobežu pastāvošās atšķirības un sekmēt nodarbinātību un dzīves līmeņa celšanos.

“Latvijas pierobežā ir daudz neizmantotu iespēju, kuras tagad būs iespējams īstenot, piesaistot ES līdzfinansējumu,” pauda D.Staķe. “Programmas ietvaros reģioniem būs iespēja veicināt pārrobežu sadarbību, sekmējot ekonomisko un sociālo attīstību, kā arī radīt labvēlīgus nosacījumus tirdzniecības un infrastruktūras attīstībai.”

Sadarbības programmā no Latvijas var piedalīties Latgale un Vidzeme, no Igaunijas – Kirde-Eesti, Lõuna-Eesti, Kesk-Eesti, no Krievijas – Ļeņingradas apgabals, Pleskavas apgabals, Sanktpēterburga.

Programmas finansētiem projektiem, kuru saņēmēji var būt nacionālās, reģionālās un vietējās valsts iestādes, nevalstiskās organizācijas, izglītības iestādes, kā arī atsevišķos gadījumos mazie vai vidēji uzņēmumi, būs jāveicina programmas vispārējā mērķa sasniegšana – izmantot pierobežas reģiona potenciālu reģiona ekonomikas attīstībai, lai piesaistītu investīcijas nodarbinātības un labklājības līmeņa celšanai.

Programma paredz atbalstīt pasākumus trijās galvenajās prioritātēs, kuras vērstas uz ekonomiskās attīstības sekmēšanu, kopīgu problēmu risināšanu pierobežas teritorijā un sadarbības veicināšanu starp vietējiem reģioniem.

Igaunijas–Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programma tiek īstenota Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros. Paredzēts, ka programmā iesaistītās valstis varēs turpināt jau iesākto sadarbību, kura aizsākās jau deviņdesmito gadu sākumā “Phare” pārrobežu sadarbības programmu ietvaros.

Konferencē piedalījās iespējamie projektu iesniedzēji – pārstāvji no pašvaldībām, valsts un nevalstiskajām organizācijām, izglītības un kultūras darbinieki, kā arī uzņēmēji no Latvijas, Igaunijas un Krievijas.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija pilda Igaunijas–Latvijas–Krievijas pārrobežu sadarbības programmas apvienotās vadošās iestādes funkcijas, nodrošinot programmas vadību un administrēšanu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!