• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Piedaloties ES vides ministru neformālajā sanāksmē Beļģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2010., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Igaunijas vēstnieku viņa atvadu vizītē

Vēl šajā numurā

16.07.2010., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Piedaloties ES vides ministru neformālajā sanāksmē Beļģijā

No 12. līdz 13.jūlijam vides ministrs Raimonds Vējonis piedalījās ES vides ministru neformālajā sanāksme, kas notika Gentē, Beļģijā. Sanāksmes ietvaros norisinājās plašas politiskās debates par ilgtspējīgu resursu pārvaldību Eiropā. Kopumā vairākums dalībvalstu atbalstīja skaidru, aprēķināmu indikatoru nepieciešamību arī šajā jomā, kas papildinātu arī ekoefektīvu (resursu efektīvu) ekonomiku.

Tāpat visas ES dalībvalstis atbalstīja nodokļu sistēmas reformas nepieciešamību, lai iekļautu gan vides elementus, gan pārvirzītu akcentus no darbaspēka uz resursiem. Savukārt Eiropas Komisija aicināja valstis aktīvāk sadarboties valdību dažādu jomu ministrus nacionālā līmenī, norādot, ka tas īpaši aktuāli ir pašlaik, veidojot valstu budžetus pēckrīzes apstākļos.

13.jūlijā norisinājās darba pusdienas, kuru laikā norisa debates par stāvokli starptautiskajās sarunās par klimata politiku pēc 2012.gada. Diskusiju laikā Latvija uzsvēra, ka pašlaik ES stingri jāuztur tās pozīcija par nepieciešamību noslēgt visaptverošu un juridiski saistošu līgumu par klimata pārmaiņu politiku pēc 2012.gada, kas nodrošinātu visu valstu adekvātu iesaistīšanos klimata pārmaiņu novēršanas centienos, tostarp iesaistot lielākos siltumnīcefekta gāzu emitētājus – ASV un Ķīnu.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!