• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rūpniecības produkcijas izlaidi 2010.gada maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2010., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrija: Par atbalstu siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai

Vēl šajā numurā

16.07.2010., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rūpniecības produkcijas izlaidi 2010.gada maijā

5.jūlijā Centrālā statistikas pārvalde publicēja datus par rūpniecības produkcijas izlaidi šā gada maijā. Sezonāli izlīdzinātais rūpniecības produkcijas apjoms šogad maijā, salīdzinot ar aprīli, palielinājās par 0,3%. Pieaugums bija vērojams apstrādes rūpniecībā – par 1,3%, savukārt samazinājumu uzrādīja ieguves rūpniecība un karjeru izstrāde – par 1,0%, kā arī elektroenerģijas un gāzes apgāde – par 4,2%.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, rūpniecības produkcijas izlaide šā gada maijā pirmo reizi kopš 2001.gada ir palielinājusies tik strauji – par 13,3%, ko sekmēja pieaugums elektrisko iekārtu ražošanā – par 51,3%, ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā – par 41,2%, kā arī koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, izņemot mēbeles, – par 29,8%. Savukārt apstrādes rūpniecības apjoms pieauga par 13,3%, ieguves rūpniecības un karjeru izstrādes – par 2,8% un elektroenerģijas un gāzes apgādes – par 16,3%, saglabājoties vienmērīgam ražošanas apjoma palielinājumam pretēji gandrīz ikmēneša samazinājumam 2009.gadā. Vislielākais samazinājums produkcijas izlaidē vēl joprojām bija vērojams farmācijas produktu ražošanā – par 17,3%.

Rūpniecības produkcijas izlaides apjoma palielinājumu par 9,1% šā gada piecos mēnešos salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu galvenokārt sekmēja eksporta iespējas, aizvien saglabājoties vietējo un ārējo tirgu maksātspējas atšķirībām. Tā kā vietējais pieprasījums paliks zemā līmenī, apstrādes rūpniecības turpmākā attīstība būs atkarīga ne tikai no spējas noturēt savu tirgus daļu ārējos tirgos, bet arī no tās palielināšanas, piemēram, uzlabojot konkurētspēju, taču riski ir saistīti ar eksporta struktūru, kurā dominē atsevišķas nozares, un ar lielu starppatēriņa preču eksportu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!