• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 1998. gada 3. jūlija informācija "Par SIA "Ventspils tranzīta serviss" Konkurences likuma pārkāpumiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1998., Nr. 199/200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213561

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par migrācijas rotora cēloņiem un sekām Par pastnieka velosipēdu un tā braucēju

Vēl šajā numurā

08.07.1998., Nr. 199/200

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: informācija

Pieņemts: 03.07.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padome

Informācija

1998. gada 3.jūlijā

Par SIA "Ventspils tranzīta serviss" Konkurences likuma pārkāpumiem

Konkurences padome 1998. gada 3. jūnijā pieņēma lēmumu nr.11, ar kuru konstatēja, ka SIA "Ventspils tranzīta serviss" ir izdarījusi Konkurences likuma 17. panta 1. punktā noteikto dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas aizlieguma pārkāpumu, jo, atrazdamies dominējošā stāvoklī starpniecības pakalpojumu tirgū naftas tranzītā caur Ventspils ostu, bez objektīvi attaisnojoša iemesla ir atteikusies slēgt līgumu ar SIA "Nafta LR" uz 1998. gadu par ekspedīcijas pakalpojumu sniegšanu naftas kravām, tai pašā laikā noslēdzot līgumus ar tās konkurentiem. Pierādījumus par izdarīto pārkāpumu satur minētais Konkurences padomes lēmums.

SIA "Ventspils tranzīta serviss" rīcības rezultātā SIA "Nafta LR" ir radusies situācija, kad SIA "Nafta LR" būs spiesta iziet no konkrētā tirgus.

Konkurences padome vērš Jūsu uzmanību uz to, ka saskaņā ar Konkurences likuma 18. panta ceturto daļu gadījumā, ja pārkāpums netiks pārtraukts, Konkurences padome var pieņemt lēmumu par soda naudas piedziņu no SIA "Ventspils tranzīta serviss" līdz 10% apmērā no pēdējā finansu gada apgrozījuma.

Saskaņā ar Ministru kabineta 30.12.1998. noteikumu nr. 444 "Konkurences likuma pārkāpumu izskatīšanas kārtība" 24.6. apakšpunktu Konkurences padome aicina SIA "Ventspils tranzīta serviss" mēneša laikā no paziņojuma izsūtīšanas dienas izteikt rakstiski savu viedokli par Konkurences padomes 03.06.1998. lēmumā minētajiem pierādījumiem, kā arī iesniegt savus argumentus un pierādījumus, ja SIA "Ventspils tranzīta serviss" uzskata, ka Konkurences likuma normas nav pārkāptas. Šajā pašā laikā saskaņā ar minēto noteikumu 25. punktu SIA "Ventspils tranzīta serviss" ir tiesības iepazīties ar lietas materiāliem.

Pamatojoties uz minēto noteikumu 26. punktu, gan SIA "Ventspils tranzīta serviss", gan citas personas, kurām ir pamatota interese likumpārkāpuma novēršanā, var rakstiski lūgt Konkurences padomi tās uzklausīt konkrētā pārkāpuma lietā.

Priekšsēdētājs P.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!